Petzval LomoAmigo: Rémy Perthuisot ile Rüyamsı bir Gezi

Petzval 58 Bokeh Kontrol Sanat Lensi’nin yeteneklerini deneyimledikten sonra, Rémy Perthuisot bu sefer de farklı bir bakış açısı için Petzval 85 Lens’i test ediyor. Sonbahar manzaraları ve Petzval’e özgü bokeh etkisi ile modern ama sihirli bir görsel hikaye yaratıyor.

Facebook: Remy-Perthuisot
Websitesi: remyperthuisot.com
Flickr: remyperthuisot
Fotoğraf Makinesi: Canon 5D mark 3
Lens: Petzval 58 Bokeh Control

Merhaba Rémy! Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’i test ettikten sonra, Yeni Petzval 85 hakkında ne düşünüyorsun?

Petzval 58’den Petzval 85 Lens’ geçince, işlerin kolaylaştığını hissediyor insan (iki lensin de tamamen manuel olduğunu unutmamak gerek), ama aynı zamanda bokeh kontrolü olmadığı için biraz yaratıcılıktan ödün verilmiş gibi oluyor.

Yeni Petzval 85’in kullanımı Petzval 58’den daha hızlı, çünkü tüm diyafram değerlerine verdiği tepkiyi kolaylıkla tahmin etmek mümkün. Elde etmek istediğini daha hızlı ayarlayabiliyorsun. Petzval 58 Bokeh Kontrol’de olduğu gibi, ayarları yaparken harcanan zaman, aynı zamanda kurgu ve kadrajı düşünmekle geçiyor. Bu güzel bir şey.

Çekim deneyimin nasıldı? Petzval 58 Bokeh Kontrol ile denk gelmediğin zorluklar oldu mu?

Söylediğim gibi, tam aksine, hiçbir zorluk yaşamadım. Daha önce Petzval 58 kullandığım için, lensi tanıyorum gibi oldu ve en baştan bir yakınlık hissettim. Tabii ki yeni odak mesafesine alışmak gerekiyor.

Yeni Petzval 85’i ilk kez kullananlara ne önerirsin?

Öncelikle lensi tanımak için kendine biraz zaman tanı! Ayrıca kullandığın makineyi iyice tanımak ve tamamen manuel olan odak konusunda kendini rahat hissetmek de önemli.

Korkma, ne olursa olsun bu deneyim farklı diyafram değerlerinin etkisi ve keskin netliğin önemini anlamak için sana yardımcı olacaktır. Yaratıcılık yönünden bakacak olursak, bu standart dışı lensin avantajları ve kusurları oldukça etkileyici.

Son olarak, Petzval 58 mi, 85 mi?

İtiraf ediyorum: Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’in büyük bir fanatiğiyim ve fotoğraflara yaklaşımını kendi tarzıma çok yakın buluyorum. Ama yeni Petzval 85 de çok başarılı sonuçlar veren ve hızlı kontrol edilebilen bir cevher.

Héléna, Kériane, Justine, June, Margaux ve Nina’ya Petzval 58 ve 85 Lensler’le olan test çekimlerimde yanımda oldukları için çok teşekkür ederim. Ayrıca Lomography’ye de teşekkürler!


Rémy Perthuisot'un Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens ile çektiği fotoğraflar için
bu sayfayı ziyaret edebilirsin.

2018-03-04 #insanlar

Bahsedilen Ürün

New Petzval 85 Art Lens

New Petzval 85 Art Lens

Yeni Petzval 85mm Sanat Lensi ile çekilen fotoğraflar süper keskin odak ve mükemmel döngüsel bokeh etkisi ile anında tanınacak.

Daha İlginç Makaleler