Sokak Fotoğrafçısının Şehir Rehberi: Amsterdam'da Gündüz Turu

Hollanda’nın başkenti pek çok farklı yönü ile ünlü ve yılda 7 milyonun üzerinde turiste ev sahipliği yapıyor. 1,500’ün üzerinde köprü, kanallar, etkileyici mimari, zengin bir sokak yaşamı, sanat ve tarihe sahip... liste uzayıp gidiyor.

Ancak, farklı insanlar tarafından büyük özgürlüklere sahip bir şehir olarak da tanınıyor. Shooter Files sitesine göre şehir en çok uyuşturucu, parti ve genel evleri ile ünlü. Sonuçları düşünmeden kafa dağıtmak isteyenler, bu şehri ziyaret eden turist sayısını arttırıyor.

Amsterdam’ı düşününce dikkate alınması gereken bir kelime daha var. O da resmedilmeye değer oluşu. Bu güzeller güzeli şehri gezerken daha iyi zaman geçirmen için sana birkaç önerimiz var.

Krediler: felipemendes

Kesintisiz Sokak Görünümleri İçin Şafak Vakti

Şehri cazip kılan unsurlardan biri demokratik ve özgür oluşu (onu tanımlamak için çok gösterişli bir yol oldu), çünkü en canlı “red light district”lerden birine sahip. Gece ve gündüz, sokaklar insan dolu, bu da şehir manzarasını fotoğraflamayı zorlaştırıyor. Light Stalking sitesine göre, sokak ve kanalları fotoğraflamak için ideal zaman şafak vakti.

Krediler: ecchymoses, nia_ffm & af-capture

Öğleden Sonraları Mimarisi

Lensini göz hizasından göklere çevir! Sokaklar genellikle kalabalık olduğu için, yeni bir bakış açısı, güzel bir alternatif olacaktır. Amsterdam, orta çağ mimarisinden, modern minimalist yapılara kadar farklı türde binaları bir araya toplayan, dünyanın en güzel şehirlerinden biri.

Krediler: zorki & nia_ffm

Çiçek Kültürü

Şehir hakkında hoşuna gidecek unsurlardan biri çiçeklerin şehir yapısında büyük bir rolü olduğu olacaktır. Çiçekçiler ve parkların yanı sıra, elinde çiçeklerle dolaşan insanlar da görmek mümkün. Kanallardaki köprüler ve vitrinler de çiçeklerle bezeli. Hortus Botanicus ve Keukenhof Bahçeleri gündüz ziyaret edilmesi gereken yerler listesinde olmalı.

Krediler: riannesabrina, vikkki & am

Ed van der Elsken'in "Love on the Left Bank"ına Övgü

Ünlü Flemenk fotoğrafçı Ed van der Elsken'in klasik kitabı, Paris yaşamı ve kültürünü yansıtan en ilginç sokak fotoğrafları ve portreleri içeriyordu. Kitap, "Ann" adında bir kızın görsel hikayesini yansıtıyordu ve onun uçlarda yaşayan kadın ve erkeklerle olan iletişimini. Amsterdam’ın zengin dokusu ve sanatsever toplulukları, sokak fotoğrafçılığı serisi için ideal zemini oluşturuyor. Elksen’den ilham al ve dikkatini çeken insanların siyah ve beyaz fotoğraflarını çek – hatta daha iyisi, onlardan biri ol.

Krediler: thefuturist, mephisto19, anna-lomo & imonkie

2018-03-02 #lokasyonlar

Daha İlginç Makaleler