Renk İncelemesi: Bir Tutam Bordo

Bordo, mor ve kırmızının bir karışımı, bir tutam da kahve rengi. Adı, Fransa'nın Pinot Noir'ı ile tanınan Burgundy bölgesinden geliyor. Renk, adını kırmızı şaraptan aldığı için, üst sınıfı temsil ettiğini düşünmek normal.

Krediler: mateus, _haustor, realrampage & gemmalouise

Bu rengin entrikaları, gizemli köken hikayesinden geliyor. Kendisini neredeyse hayatın pek çok yönüyle tanımlayıp, neredeyse görünmez hale gelir. Eğer tümüyle güçlü, “yüzüstü” kırmızı ses çıkarsa, bordo sessiz ama ölümcül patriğidir. Burgundy adı, eski Norveçli bir savaşçı ırkı olan Burgonyalılar tarafından, sömürgeciler ve idareciler olarak yerleşmeden önce Kuzey Avrupa'ya baskın yapan ve yağmalayan kökenlerden kaynaklanıyordu. Burgonyalılar nihayet İskandinav kökenlerini kestiler ve Fransız soyluları oldular.

Koyu kırmızı için çok uygun bir isim. Şarabın kana dönüşebildiği söylenir. Bordo rengi kesinlikle ikisini de anımsatıyor. Hem kan hem de şarap güç, tutku ve vahşeti düşündürüyorlar.

Krediler: ikebana, dopa, woonhoo926, antmark & vidda_cv

Color Psychology sitesine göre, renk hem bir gizem hem de güç ve sahip olma tutkusunu aynı anda barındırıyor.

Sanat ve modada, Kral ve Kraliçe’lerin kıyafetleri gibi zenginlik sembolize eden objeler hep bu renktir. Fotoğrafçılar da filmlerini şaraba yatırıp, bu rengi taklit etmeyi denerler.

2018-03-16

Daha İlginç Makaleler