Richard Youngs: Holga'ya Tutunmak

Glasgow’da yaşayan müzisyen Richard Youngs "Belief" adındaki yeni albümünü yakın zamanda yayınladı ve albümün kapağı tamamen analog fotoğraflardan oluşuyor. Ona film fotoğrafçılığı ile olan ilişkisini ve neden bu fotoğrafları kullanmayı seçtiğini sorduk.

Bize biraz kendinden bahseder misin?

Ailemle birlikte Glasgow’da yaşıyorum ve müzik yapıyorum. Çok fazla plağım var, kendimi durduramıyorum. Bu bir takındı. Yakın zamandaki albümlerimin bir çoğunun kapağında Holga ile çektiğim fotoğraflar var. Belief’in kapağını da Holga ile çektim.

Film fotoğrafçılığına nasıl başladın ve hangi filmlerle makineleri kullanmayı seviyorsun?

Ben bir genç olarak, çoğunlukla kasvetli endüstriyel çorak görüntülerle uğraştım - çok yoğundum, bilirsin ... Ama, asla çekim hızları ile uğraşmaktan zevk almamıştım. Bu yüzden, Holga'yı öğrendiğimde, bir tane almak zorunda kaldım. Bu yaklaşık 4 veya 5 yıl önceydi. Sevdiğim bir Zen zihinsel yönü var. Sadece makinemi doğrultup fotoğraf çekebilirim, herhangi bir bilinçli düşünceyi atlayarak; an teknik kaygılar yüzünden kaybolmaz. Heyecanım, birden fazla pozlama, çapraz banyolama, bayat filmler olasılığıyla iyice artmıştı... daha yanlış, daha iyi, gerçekten. İkinci Holga'dayım, diğerini bozulana kadar kullandım. Lomography filmleri: //shop.lomography.com/en/films/35mm-film kullanıyorum - 800 renkli negatifi özellikle seviyorum, bununla her zaman güzel sonuçlar elde ediyorum. Ama aynı zamanda, 400 ISO bayat ve dia filmler için ebay’de gezinmeyi ve açık arttırmalara katılmaya seviyorum. Şimdiye kadar cesaret ettiğim en eski film 1975 bayatıydı. Çok güneşli bir günde, bir kumsala götürdüm ve bir şeyler elde etmeyi başardım.

Son albümünün kapağında kendi çektiğin fotoğrafları kullandın. Bu görüntüleri kullanmaya nasıl karar verdin?

Barselona'daydım, arkadaşım Raul’un stüdyosunda kayıt yapıyorduk. Öğle yemeği için ara verdik ve ona Holga'yı verip, "bazı fotoğraflar çekebilir misin? Ne yaptığını düşünme, filmi doğru bir şekilde sarmaya özen gösterme, tüm hatalar iyidir" dedim. Muhtemelen bir dakikadan az bir sürede benim portrelerimi çekti. Siyah beyaz fotoğraflar film banyosu için gönderdiğim başka bir rulodan geliyor. Endülüs'te bir kaç tepe var (tatile yanlışlıkla siyah-beyaz bir film götürmüşüm) ve ortadaki 'Kindness' yazan ise Todmorden'da çekildi - tren istasyonundan ayrıldığınızda bu harika mesajla karşılanıyorsunuz. Bunlar banyodan geri dönüp, mutfak masamda favorilerimi ortaya koyduğumda, bir dama tahtası oluşturdular, beğendim ve düşündüm... bu güzel bir albüm kılıfı olurdu.

2018 yılında seni neler bekliyor? Film ile çekimlere devam edecek misin?

Planlanan bazı konserlerim var. Ve elbette, Holga'mı da yanıma alacağım. Belief'i yayınlayan etiket O Genesis'in bir parçası olan Tim Burgess, Mayıs'ta ve Temmuz'da Kendal Calling'de Northwich'teki Vinyl Adventures Record Fuarı da dahil olmak üzere çeşitli festivallerde Tim Peaks lokanta etkinliklerinin bazılarını çalmamı istedi. Fotoğraf çekmek için harika bir fırsat olarak. Çok şey oluyor, görüp fotoğraflanacak çok şey var.

Richard Youngs’ın albümü Belief O Genesis etiketiyle yanınlanıyor.

2018-04-02 #insanlar

Daha İlginç Makaleler