İlk İzlenimler: Brian Bruno ve Diana Instant Square

Film fotoğrafçısı ve yaratıcı Brian Bruno yeni Diana Instant Square’i ilk test edenlerden biri oldu. Onunla bu yeni makine hakkındaki ilk izlenimlerini konuştuk. Bizimle yeni projelerini, çekim sürecini ve neden filmi sevdiğini paylaştı.

Selam Brian, hoş geldin! Seninle en son konuştuğumuzda Lomo'Instant Square ile farklı kolajlar yapıyordun. Bu projen devam etti mi? Yeni deneyimlerin nelerdir?

Evet, devam etti, her çekimde bir ya da iki tane kolaj yapmayı seviyorum. Daha büyük kolaj planlarım da var.

Projelerinde çok fazla şipşak fotoğrafçılık kullanıyorsun, seni şipşak film ve makinelere çeken nedir?

Fotoğrafı anında elde etmeyi seviyorum, ama bunun ötesinde 35mm & 120 gibi diğer film formatlarına göre çok daha farklı sonuçlar elde edebiliyorum.

Fotoğraflarınla nasıl hikayeler yaratmaktan hoşlanıyorsun?

Organik, doğal hikayeler yaratmayı seviyorum. Genelde çekime gittiğim mekan hakkında çok fazla bilgi sahibi olmamayı tercih ediyorum ve lokasyon ya da modelin bana ilham vermesine izin veriyorum.

Modellerini nasıl seçiyorsun? İlham kaynağın Audrey çok güzel ve farklı havası olan bir model. Casting sürecinde nelere dikkat ediyorsun?

Audrey kesinlikle bir insanın sahip olabileceği en mükemmel ilham. Her tür modelle çalışıyorum, özellikle tercih ettiğim bir fizik tipi yok. Hatta fotoğrafını çektiğim bazı insanlar henüz modellik bir yapmıyorlar, sadece fotoğraflarını çekmemi istediler.

Bize çekim sürecinden bahseder misin? Bir planla mı gidiyorsun çekime yoksa işleri şansa mı bırakıyorsun?

Sadece rastgele bir çekimse genelde işleri şansa bırakıyorum, bu benim organik çekim sürecimden geliyor. Ama eğer daha özel bir çekimse, o zaman tabii ki daha planlı davranıyorum.

Diana Instant Square ile çekim yapmak nasıldı? Kullandığında diğer şipşak makinelerle karşılaştırabilir misin?

Bu makineyi kullanırken çok keyif aldım. Değiştirilebilir lensler ve aksesuarlar ile piyasadaki en deneysel şipşak makine olduğunu düşünüyorum.

Kare formatı seviyor musun?

Polaroid film boyutlarına yakın olduğu için sonunda kendime uygun bir şipşak film buldum diyebilirim. Kare formatı çok seviyorum.

Diana Instant Square’i nasıl projelerde kullanacağını tahmin ediyorsun?

Diğer makinelerle elde edemeyeceğim rüyamsı görseller elde etmek için onu kullanacağım. Bu makinenin Lomo'Instant Square’den tamamen farklı bir ekipman oluşunu da çok sevdim.

Diana Instant Square’i ilk kez kullanacak olanlara ne önerirsin?

Deneyler yaparak eğlenin!


Brian’ın diğer işlerine Instagram hesabından bakabilirsin.

Kickstarter sayfamızdan Diana Instant Square’i ön sipariş verebilirsin!

sarahlindsayk tarafından, 2018-07-06 tarihinde ve #donanım başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler