Sakuramiyao'dan Film Çorbası

Topluluk üyelerimizden Eda Öztürk, nam-ı diğer @sakuramiyao yakın zamanda yaptığı film çorbası deneyi ile karşımızda! Sen de çayın etkilerini fotoğraflarında görmek istiyorsan, bu tüyoyu denemeni öneririz!

Krediler: sakuramiyao

Öncelikle sadece yazın kullandığımız oturma odamızı tamamen karanlık hale getirip filmi tamamen açtım. Bildiğimiz çamaşır deterjanını şu ölçekli ilaç kaşıkları ile ölçerek, su ile eşit olmasını umarak karıştırdım. (Kesinlikle eşit olmadı) Çok endişe ettiğimden suyu daha fazla koydum.

Filmi yıkacağım yere streç film serdim. Film yapışmaya başlayınca filmi elime alıp, deterjanı film elimdeyken sürmeye devam ettim. Deterjanı çok az kullanmış olmama rağmen filmi geri sararken çok yapıştı. Elimle sarmayı denedim olmadı, kalem ve tornavida ile denedim. Onlar da işe yaramayınca filmi makineye takıp öyle sardım. Tavsiyem çok az deterjan + bol su karışımı

Daha önceden Twinings Earl Grey çayını soğuk suda demlensin diye kenara koydum. Ayrıca bir de bunu tencerede demledim. Sıcak suda olan kaynatmak, soğuk suda olan ise sonradan yıkamak için.

Lomography'nin sitesinde önerilen dakikaları uygulamaya çalıştım. Filmin erimemesi için; Kaynayan çayın altını kapattım ve içine deterjanlı filmimi attım :") İlk yarım saniye "doğru mu yapıyorum" şeklinde kendimi sorgularken bunun çorba olduğu aklıma gelerek karıştırma kararı aldım :>

Kalan 30 saniye karıştırırken, anlatılan tarifteki gibi içinden hava kabarcıkları çıkıyordu (Onu görmek biraz içimi rahatlattı). Daha sonra filmi peçeteye sarıp, tekrar karanlık yaptığım odaya döndüm. Filmi tekrar tamamen açtım ve hala daha yapış yapıştı. Filmi, demlediğim diğer soğuk çayın içinde el bezi durular gibi duruladım. 2-3 kez yaptım bu işlemi. Sonra saç kurutma makinesini "soğuk üfleyecek" şekilde ayarladım ve kurutup sardım.

İşte sonuçlar:

Krediler: sakuramiyao

Eda'nın diğer fotoğrafları için LomoEvini ziyaret edebilir, onu Instagram üzerinden takip edebilir ya da blogunu okuyabilirsin.

nural tarafından, 2018-08-04 tarihinde ve #donanım başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler