Lomograficinin 7 Etkin Özelliği

4

10 Altın Kural var ama yine de bazen kendimize Lomografici kimdir diye sormuyor değiliz. Bu, kalçadan çekmek ya da akıntıya karşı gitmekten çok daha öte bir şey. Aksiyonların, kelimelerden daha anlamlı olduğuna inanıyoruz, o nedenle gerçek bir Lomograficinin 7 alışkanlığını sıralamaya karar verdik.

Krediler: natalieerachel

Mutlu Kazalara Hazır Ol

Japoncada bir deyim var: "wabi-sabi", ya da kusurların güzelliği ve bu konsept Lomography’ye tam olarak uyuyor! Lomografici olmanın en büyük parçalarından biri kusurları kucaklamak. Işık sızıntıları, bulanıklıklar, yanlışlıkla çekilen kareler tam bize göre. Bu “kötü” fotoğrafları kesinlikle atma! Hepsinin arkasında bir hikaye ve güzellik yatıyor.

Krediler: ceduxi0n

Sana Benzer İnsanlar Bul

Lomografici olmak sadece garip fotoğraflara sahip olmak değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı. Lomography topluluğu asi sanatçılarla dolu. Kendine bir LomoEv ve onlarla bağlantıya geç, en sevdiği LomoGuru’ya yaz ya da bir LomoYürüyüşüne katıl. Lomograficiler deneyimlerini ve yeni buluşlarını, başarı ve başarısızlıklarını paylaşmayı çok seviyorlar. Kendi işlerini basıp, tüm dünyayla sosyal medya üzerinden paylaşıyorlar. Ortak çalışmalarda paylaşımın farklı bir türü. En yakın arkadaşınla film değiş tokuşu yaparak da işlerini paylaşabilirsin.

Krediler: myahcat

Kuralları Bil ama Yine de Uyma

Lomography’yle yeni tanışanlara genelde 10 Altın Kural’dan bahsediyoruz ama biliyoruz ki bu kurallar mutlak değil. Kuralları bil ama yine de onlara uyma. Bir Lomografici başkalarının onun işleri ve fotoğrafları hakkında ne düşündüğünü önemsemez, doğal iç güdülerini takip edecek kadar kendine güveni vardır. Lomografici farklı olmaya cesaret eder.

Krediler: 4ngel

Yeniyi Sev, Eskiyi Daha da Fazla Sev

Lomografici yeniliklere açıktır — trendler, estetik, her şey! Dünya senin ayaklarının altında. Ama Lomografici aynı zamanda romantiktir de, geçmişe bakıp, eski makineleri yeniden canlandıracak, istenmeyen bayat filmlere şans verecek kadar korkusuzdur.

Krediler: ishifishy

Oyuncak Makinelere de Şans Ver

Lomograficinin hep yanında taşıdığı en az bir oyuncak fotoğraf makinesi vardır. Hatta boynunda aslı bir Diana ya da Holga’ya rastlamak hiç de şaşırtıcı değildir. Gözleri üzerine toplamakta Lomograficinin üzerine yoktur.

Krediler: liquidpapercut

Günlük Hayatı Takdir Et

Fotoğrafçılar büyük ve şaşalı şeylerin peşinde koşar; Lomograficiler basit ve gündeliğin güzelliğini arar. Yaşamın en anlamlı anları sıradan günlerde ve basit şeylerdedir ve Lomografici bunların güzelliğini nasıl ortaya çıkaracağını bilir.

Krediler: qrro

Deneyler Yapmaktan Vazgeçme

Ahh, bu kesinlikle Lomograficinin en belirgin alışkanlığı. Sanatçı olmanın yanı sıra, aynı zamanda bir bilim insanı ve merakının peşinden koşmaktan kendini alamıyor. Filmi şaraba batırmak nasıl bir histir, merak mı ediyor? Bunu hemen test ediyor! Lomograficiler korkusuzdur. Sadece pervasız ve kaygısız değil, yanı zamanda dayanıklılar da. Başarısızlıklar fotoğraflarının ve dolayısıyla yaşamlarının bir parçası. Yanan ve tatmin etmeyen 100 filmin ardından, istediklerini elde edene kadar bir 100 film daha kullanmaktan çekinmez Lomograficiler.

Krediler: simonesavo

2018-09-11 #kültür

4 Yorum

  1. furkantemiz
    furkantemiz ·

    Çok güzel <3

  2. furkantemiz
    furkantemiz ·

    Çok güzel <3

  3. furkantemiz
    furkantemiz ·

    Çok güzel <3

  4. furkantemiz
    furkantemiz ·

    Çok güzel <3

Daha İlginç Makaleler