Neden Fotoğraf Çekmeye Devam Etmelisin

Konu gelecekse, olacaklara hazırlanmanın hiçbir yolu yoktur. Olaylar çok hızlı ilerler ve biz genelde gerisinde kalırız. Buna fotoğrafçılık da dahil. Fotoğraf çekmenin sahildeki kum kadar yaygın olabileceğini kim bilebilirdi?

Krediler: emtro

Bu örnekle beraber, her gün milyonlarca fotoğraf çekiliyor ve bu kum yığını gittikçe büyümeye devam ediyor. Bir fotoğrafçı olarak, dışarıda zaten fotoğrafı çekilmemiş bir şey kalmamışken kendine “Neden fotoğraf çekmeliyim?” diye soruyor olabilirsin. Basit cevap, henüz dünyaya o fotoğrafı senin bakış açından göstermedin.

Krediler: vtayeh, mudride, shoot_the_piano_player, janidays & neja

Fotoraf çekmeye devam etmelisin, çünkü sadece sen bir manzaraya kendi yorumunu katabilirsin. Her fotoğrafçı, deklanşöre kendi özel sebepleri nedeniyle basar, sen de öyle yapmalısın. Benzerliklerden korkma, bunlar olacaktır. Önemli olan, bir yaratıcı olarak senin kendi görevini yapmış ve bir anı yaratmış olman. Çektiğin fotoğraflar senindir ve gelecek olan eleştirilere rağmen, bunun tercih ettiğin hobi/kariyerin bir parçası olduğunu unutma.

Kendini, kendi yönteminle ifade et ve benzer bir fotoğraf olma riski olsa bile, sevdiğin kişilerin fotoğraflarını yine de çek. Kimin umurunda? Bu senin arkadaşın/sevgilin ve hislerini, analog bir fotoğraf ile göstermek senin tercihin. Bir parçası olduğun hikayeleri fotoğraflayarak yaşama kendi perspektifini kat.

Krediler: hodachrome & gotoarizona

O fotoğrafı çekmelisin çünkü sonra pişman olabilirsin. Hiçbir şey pişmanlık kadar rahatsız edici değildir, o yüzden neden o fotoğrafı çekmeyesin? Seni ne durduruyor? Fırsatlara ender rastlanılır, harika fotoğrafçılara da. Eğer Cartier-Bresson belirleyici anının varlığını yok saysaydı, bu başka birinin sloganı olabilirdi. İçgüdülerine güven ve harekete geç!

Hiç kimse tereddüt ederek daha iyiye gidemez. Kendini bir fotoğrafı çekmekten alıkoymak, cebinde taşlarla denize girmek gibidir; seni dibe batırır. Deklanşöre basarak daha iyiye gittiğin bu yolda, bir adım daha atıyorsun. Çektiğin her kare, kemerindeki bir başka çentik gibi.

İşte bunlar elini deklanşörden çekmemen ve sonraki kare için hazır olman için bazı nedenler. Eminiz ki bunun gibi milyonlarca daha neden var, belki sen de kendi nedenlerini bizimle paylaşabilirsin. Hadi kendini yorum kısmında göster!

morlice tarafından, 2018-10-03 tarihinde ve #kültür başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler