Dünyayı Kim Yönetiyor? Yükselen Kadın Fotoğrafçılar

1

Andy Warhol, David Hockney, Henri Cartier-Bresson, Ansel Adams, Robert Mapplethorpe - tarih boyunca erkekler tarafından çekilen fotoğraflar galeri duvarlarını, dergilerin sayfalarını süsledi ve popüler kültür haline geldi. Fakat bugün durum nasıl? Bize göre artık biraz da olsa kadın gücünün vakti geldi. Bunun üzerine bizde analog fotoğraf çeken mükemmel kadınları bulmayı kendimize görev edindik. Bulduğumuz sonuçlar inanılmazdı. Mükemmel kadınların çektiği mükemmel fotoğraflara bakın!

Kamila K Stanley

Kamila K Stanley İngiliz-Polonyalı bir fotoğrafçı ve fotoğraf çekmeyi kendi kendine öğrenmiş. Keskin bir göz ve renk tutkusuna sahip portfolyosu, moda editoryal çekimler, manyetik portreler ve dokunaklı belgeselleri bir araya getiriyor. Japonya’da uykusuzluk ve Orta Doğu’da gençler gibi temaları keşfediyor. Kamila K Stanley’nin çalışmaları uluslararası ses getirdi. Çalışmaları; VICE, Dazed & Confused, i-D, The Huffington Post ve buna benzer bir çok alanda yayınlandı. Aynı zamanda MOMA PS1,Paris Photo, Betahaus Gallery ve Foyles Charing Cross’da sergilendi. İlk müzik videosu Ocak 2019’da yayınlanacak. Kamila’nın muhteşem çalışmalarını daha fazla incelemek isterseniz websitesini ziyaret edebilir ya da onu Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Maya Beano

Maya Benao İngiltere’de Cambridge Üniversitesinde araştırma görevlisidir. Ürdün’ün Amman şehrinde doğup büyümüş. Maya’ya göre, kendi düşüncelerini ifade etmenin en etkili yolu çektiği fotoğraflardır. Maya zamansız manzaralardan ve mevsimlerin sürekli değişen ruhundan çokça ilham almıştır. En sevdiği manzara fotoğrafı kış mevsiminde çekilen manzara fotoğraflarıdır. Norveç’in kuzey bölgelerinde, İsveç’te ve İzlanda’da bir sürü fotoğraf serisi çekmiştir. En güzel fotoğraflarını evine yakın olan fotoğrafları olarak seçmiştir. Maya’nın göz kamaştıran fotoğraflarına websitesi ya da Instagram hesabından ulaşabilirsin.

Jade La Mélancolique

Jade ilk fotoğrafını Pentax KM makinası ile çektiğinde zamanın geçişine karşı koymanın bir yolunu buldu. Lomo LC-Wide fotoğraf makinesini kullanarak, yeni bir alan, yeni bir an ve yeni bir fotoğraf ortaya çıkaran çoklu pozlamalar yaptı. Jade’e göre fotoğrafçılık melankoli için bir panzehir; bir yerlerde bir görüntü, biz iz olduğunu bilmek, anılarımızı yeniden canlandırmamıza izin verir. Jade genelde kendi gündelik hayatından kareleri ölümsüzleştirir - olağan durumlar, çalınmış gülüşler, kafelerdeki yalnızlık ve Paris’teki gri günlerin melankolisi. O fotoğrafçılığı günlük hayatın şiirini unutulmadan önce yakalamak olarak görmektedir. Jade’in güzel çalışmalarını görmek için onu Instagram hesabından takip edebilirsin.

Sen de bu listede olması gerektiğini düşündüğün kadın fotoğrafçıların Instagram adreslerini ya da websitelerini yorumlara bırakabilirsin. Biz de onları araştırırız!

Martha Reed tarafından, 2018-11-30 tarihinde ve başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler