Bu Tüyo ile Kendi Film Değiş Tokuşu Yap

Kendilerini fotoğraf çekmeye adamış topluluk üyelerimizden bazıları film değiş tokuş projelerinde ustalar, mükemmel ve ilginç sonuçlar elde ediyorlar. Sen de filmlerini bir arkadaşınızla ya da fotoğraf çeken kişilerle değiş tokuş edebilirsin. Buna bir kere alıştığında tek limitin gökyüzü olacak! Başlamadan önce sana bir kaç önemli tüyo ve uyman gereken kurallardan bahsedelim.

fotobes ve hodachrome arasındaki film değiş tokuşundan

Öncelikle, ulaşmak istediğin fotoğrafçıları bulmalısın. Başka ülkelerden ilginç yerlerin fotoğraflarını çeken insanlara ulaştığını düşün. Üst üste iki büyükşehrin fotoğrafını çekmek mükemmel sonuçlar verebilir? Bir kaç insanla haberleştikten sonra filmini seçebilirsin. Film değiş tokuş projelerinden nasıl mükemmel sonuçlar alacağına sair Singapurlu Young Lee ile konuştuk.

“Güzel renk sonuçları almak için doğru filmi seçmek önemli. Benim tercihim her zaman üretilen bir dia filme çapraz banyo yapmak olurdu. Farklı dia filmler, çapraz banyoya girdiklerinde farklı renkler yaratır ve bunları doğru şekilde seçersen eer istediğin efektlere ulaşabilirsin. Lomography Xpro 200 kullanmak için güzel bir film çünkü güçlü ve tutarlı renkler üretiyor. Eğer dia uygun değilse iyi renk sonucu veren başka filmleri de kullanabilirsiniz, örneğin LomoChrome Purple ya da Lomography Redscale 100 güzel bir tercih olabilir.”

fotobes ve grazie arasındaki film değiş tokuşundan

“Film seçmenin dışında, pozlama kontrolü de çok önemli. Film bir kaç kere ışık göreceği için (tek bir filmi kaç kişinin pozlayacağına bağlı), filmin takastan önce amaçlanan ISO’sundan en az 1-2 durak önce çekilmesini tavsiye ederim. Eğer ben Lomography Xpro 200 kullanacak olsaydım, fotoğrafı 800 ISO’da çekmeyi tercih ederdim. Ayrıca dia filmler kullanılıyorsa bunları çapraz banyo için hafifçe az pozlamak daha güçlü renkler ortaya çıkarır ve doygunluğu arttırır.”

Aynı temanın film değiş tokuşuyla birden fazla yorumunu görüp bunların birbiriyle nasıl etkileşime girdiğini izleyebilirsin. Film değiş tokuşu iki fotoğrafçının birbirleriyle fotoğrafları aracılığıyla dans etmesidir. - Young Lee 2018

Filmi pozladıktan sonra, geri sararken, filmin bir kısmını dışarıda bıraktığından emin ol. Artık filmi değiş tokuş partnerine yollamaya hazırsın! Filmlerini gönderirken hangi fotoğraf makinesini ve hangi ayarları kullandığını belirten küçük bir not da göndermeni öneririz. Önerdiğimiz fotoğraf makinelerinden bazıları LC--A+ ya da LC-Wide Bu fotoğraf makineleri ile keskin renkler elde edebilirsin. Ya da istediğin herhangi bir makineyi de kullanabilirsin. Bazen iki farklı tip kameranın birbiriyle film değiş tokuşu yapması çılgın sonuçlar ortaya koyuyor.

cocaneonkamerasutra ve captainbonobo arasındaki film değiş tokuşundan

Filminizden çıkan sonuçları gördüğünde bunları proje partnerin ve bütün arkadaşlarınızla paylaşmayı unutma. Eğer sosyal medyada bu filmlerinizi paylaşacaksan
#heylomography hashtagini kullanabilirsiniz.

İyi Şanslar!
---

Topluluğumuzdan daha fazla film değiş tokuşu projesi görmek istersen bu linki takip et.

2018-12-28 #haberler

Bahsedilen Ürün

Lomo LC-A+

Lomo LC-A+

Lomo LC-A ailesi ile analog fotoğrafçılık ustası ol. Gölgeli vinyetler, göz alıcı renkler ve doygunluk ile tanınan "35mm Lomography görüntüsünü" elde et. Lomo LC-A, ayarlanabilir diyafram ayarına sahip klasik Rus makinesi. Lomo LC-A+ ile çoklu pozlama, 1600'e varan genişletilmiş ISO değeri ve deklanşör kablo girişi gibi ek özelliklere de sahip.

Daha İlginç Makaleler