Şipşak Fotoğraf Çekme Sanatının Üç Farklı Yolu

Olay artistik fotoğraflar çekmeye geldiğinde çoğu kişi çareyi daha teknik bir fotoğraf makinesi aramaya başlar, örneğin SLR ya da orta format fotoğraf makineleri gibi. Bir dönemler bu fotoğraf makineleri, çıktılar üzerinde yaratıcı kontrol sağlar. Ama şipşak fotoğraf makineleri de uzun bir yol kat etti ve artık sadece basit şipşak fotoğraflar için kullanılmıyorlar. Aşağıdaki havalı yolları deneyerek bunu sen de görebilirsin.

Minimal Tut

Bildiğin tüm yoğun detayları unut. Basit şekilleri ya da düz çizgileri yakalamaya çalış ve konunu, geniş bir alanın ortasında izole etmeyi dene. Eğer fotoğraf makinen Lomo'Instant Wide ise geniş formatından faydalan ve odağı tek başına duran konulara ver.

Krediler: almalo, carolsmemory, _wool_x & yanhuabing

Desenlerle Oyna

Güzel görünümlü mimari yapılar gözler için adeta bir şölen gibidir. Çekeceğin şeyi yakalamak için klasik turist çekimi yapmak yerine karmaşık ayrıntılara, dokulara veya desenlere odaklan. Farklı açılardan fotoğraf çekmeyi dene! Eğer Lomo’Instant fotoğraf makinesi kullanıyorsan gece veya kapalı alanlarda çekim yaparken Bulb modunu kullanabilirsin.

Krediler: alessioforlano, faaabii & zonderbar

Triptik –Üç Parçalı Tablo- Tekniğini Dene

Şipşak fotoğraf makinesi fanatiği Lomografici ahollond triptiklerin nasıl oluşturulması gerektiğine dair harika yollar gösteriyor. Bu yollardan biri, bir bütünün görüntüsünü oluşturmak için aynı nesnenin üç bölümünü çekmek, diğeri ise seri halinde çekmektir. Bu fotoğraflar bir çerçevede muhteşem görünür!

Krediler: ahollond

Bir sonraki sanatsal çalışman için Lomo’Instant ailesini değerlendirebilirsin! Uzun ve çok pozlamalar, farklı formatlar ve bir dollu yaratıcı özellik ile, basit şipşak fotoğraflarını bile sanat eserine çevirmenize yardımcı olacaklar. Online Dükkana uğra ve favorini seç!

2018-12-28

Daha İlginç Makaleler