Fotoğrafçılığın Dili

Fotoğrafçılık görsel bir dil olarak kabul edilebilir. Fotoğraflar bir anı yakalar ve o an ile bir hikayeyi anlatırlar. Fotoğrafçılığın dilini yaratan öğelere birlikte göz atalım.

Işık

Bir fotoğrafı iyi ya da kötü yapan faktörlerden biri ışıktır. Bir fotoğraf çektiğimizde fotoğraf makinesinin objektifi ışığı kaydeder. İletişim kurarken genellikle beş duyumuza güveniriz ve fotoğrafçılık için de bunun aynısı geçerlidir. Işık ile birlikte bir duyguyu yansıtabilir ve fotoğrafa bakarken bir hissin canlanmasını sağlayabiliriz.

Krediler: filby, mafiosa, punck & lazybuddha

Zaman

İyi bir fotoğrafı yaratan öğelerden bir diğeri ise zamanlamadır. Ünlü fotoğrafçıların ikonik fotoğraflarının bir kısmı tam doğru anda çekilen fotoğraflardır. Fotografik olasılıklar bir saniyelik sürede karşımıza çıkar ve o mükemmel anı yakalamak bir mesajı yansıtmamıza yardımcı olur.

Krediler: fivedayforecast, crismiranda, cyanwater, satvika & libellule

Kompozisyon

Oran fotoğrafçıların kompozisyonlarını kurarken dikkat ettikleri bir öğedir. Rönesans sanatçıları için olduğu gibi oran sonuçta çıkan sanatsal eserin görüntüsünü etkiler. Bir fotoğrafın estetik kalitesi oranına bağlıdır, çünkü objenin fotoğraf karesinde nereye yerleştiğini bu şekilde kontrol edebilirsiniz.

Krediler: jennson, sonvisen, lilithmoon & renaishashin

Konu

Kompozisyon kurarken konunu vurgulayarak, izleyicilerin dikkatini çekebilir ve fotoğrafının odağını ve anlatmak istediğin hikayeyi görmelerini sağlayabilirsin. Fotoğraf çekmeden önce konunu izle ve gözlemle, çünkü her saniye farklı bir hikaye anlatabilir.

Krediler: vicuna, endorphin, earlybird, albeelee & emkei

Renk

Fotoğraftaki renkler fotoğrafına bir hikaye anlatabilecek başka bir öğe ekler. Renkleri kendi avantajına kullan ve sonunda onlarla nasıl bir hikaye anlatacağını öğren. Sıcak ve cesur renkler dikkatimizi çeker ve bir fotoğrafı daha ilginç yapabilir. Harika sonuçlar elde etmek için renklerle oyna.

Krediler: drame, pierlu_rmr, earlybird, lazybuddha & happytea

Bunlar fotoğraf dilini oluşturan unsurlardan bazıları. Her öğe bir hikaye anlatmaya katkıda bulunur.


Bu makale jeanmendoza tarafından yazıldı.

jeanmendoza tarafından, 2019-01-30 tarihinde ve başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler