Özde Karadağ ile Lomography de Nedir?

Lomography de nedir, merak ediyor musun? O zaman 212 Photography Festival dahilinde yapacağımız bu atölye tam sana göre!

Krediler: lisamariesimpson

İnsan, ışığın kaydedilebilirliğini keşfettiği zamandan itibaren an’ları dondurmaya başladı. 1800’lü yıllarda doğan fotoğrafçılık kavramı, zaman içerisinde gelişip, değişimlere uğradı ama asla önemini kaybetmedi.

“Kuralları düşünme, özgürce çek” mottosunu benimsemiş Lomography ile analog fotoğrafçılık yeniden canlandı. Bu atölyede Dagerreyotipi’nin ve fotoğrafçılığın doğuşuna değinip, 1990’ların başında analog fotoğrafçılık tutkusunun ateşlediği Lomography hareketinin tarihçesine, günümüzdeki konumuna ve analog fotoğrafçılığa getirdiği yaratıcı perspektiften bahsedeceğiz.

Atölyedeki konu anlatımı sonrasında Lomography makineleri ile festival alanında çekim yapılacaktır. Atölye ücretine makine kullanımı ve film ücreti dahildir. Atölye günü film yıkama işlemi yapılmayacaktır. Katılımcılar dilerlerse ek ücret karşılığı filmlerini yıkatılması için Lomography ekibine teslim edebilirler.

2012 yılından bu yana çeşitli atölyelerin eğitmenliğini yapan ve misafir eğitmen olarak akademide derse katılan Özde Karadağ, Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde eğitimine devam etmektedir.

11 Mayıs Cumartesi / Yapı Kredi bomontiada
Son Başvuru Tarihi: 10 Mayıs 2019
Katılımcı Sayısı: 15
Başvuru Mail Adresi: contact@212photographyfestival.com
Atölye Tarihleri: 11 Mayıs 2019
Atölye Saati: 16:00 – 18:00
Atölye Yeri: Yapı Kredi bomontiada
Katılım ücreti: 30TL

Katılımcılar, festival kapsamındaki atölyelere katılarak festivalin katılımcının adını ve eserini reklam ve tanıtım amacıyla kullanma hakkını saklı tuttuğunu kabul eder. Atölyeye katılmak ve fakat isminin ve eserlerinin bu şekilde kullanılmamasını arzu edenler contact@212photographyfestival.com adresine e-posta yollamalıdır.

nural tarafından, 2019-04-10 tarihinde ve başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler