Çocukluğumun Makinası: Atinon MD135F

3

Annemlerin evini son ziyaretimde, eski eşya kolilerini karıştırdım. Bir sürü ıvır zıvırın içinde çocukluğumun kompakt makinası gözüme ilişti. Çalışıp çalışmadığından emin değildim ama denemeye değerdi. Pillerini ve bir Lomography CN 100 filmi taktım.

Çok kolay kullanılan oldukça otomatik bir Atinon fotoğraf makinasıydı bulduğum. 50-800 ISO ayarına ve 38mm lense sahip. Filmi otomatik sarıyor, üstelik entegre bir flaşı da var. Bir kompakt makinadan başka ne bekleyebilirsin ki? Çocukluğumun bütün anıları bu makinayla çekildiği için makina benim için çok değerli. Aşağıda 1985-1995 yılları arasında çekilmiş fotoğraflardan bazıları var. Henüz annemin karnındayken bile fotoğraflarım var!

Krediler: ezgeey

Makinayı bulduğumda çalışıp çalışmadığından emin değildim, o yüzden çalışmıyorsa çektiğime pişman olmayacağım şeyleri çekmeye çalıştım. Ama çalışıyordu! Denediğime değmişti. Üstelik kendine has bir vignetting’i de var. Sonuçlardan oldukça memnunum, makinayı iyi ki bulmuşum.

Krediler: ezgeey

Siz de ailenizin ya da aileden birilerinin evini bir sonraki ziyaret edişinizde çekmecelerini karıştırnayı, eski eşya kolilerinin yerini sormayı unutmayın. Nelerle karşılaşacağınızı asla bilemezsiniz!

ezgeey tarafından, 2012-05-18 tarihinde ve #lifestyle #kompakt #fotograf-makinasi #atinon #cocukluk #anilar başlığında yazıldı.

3 Yorum

  1. byrktrarda40
    byrktrarda40 ·

    bu bendede var.. güzel çekiyomu ben hiç denemedim daha bana bu fotoğraf makinesi hakkında biraz bilgi verirmisin..

  2. yertac
    yertac ·

    Yıllarca severek kullandım. Çok güzel fotoğraflar çekiyor. Artık antika sayılır. Kıymetini bilin.

  3. ahmetumut
    ahmetumut ·

    Merhabalar üzerinden epey geçmiş fakat umarım bu yorumumu görürsün bu gece ben de bu makineyi aile evinde buldum hangi film kullanılır? Bilgilendirirsen sevinirim

Daha İlginç Makaleler