Dünyanın En Yaratıcı Şipşak Fotoğraf Makinesi Artık Ön Siparişe Açıldı!

Header
Kullanıcı hesabın var mı? Giriş | Lomography'de yeni misin? Üye Ol | Lab | Şuanki Site:

Mantar Tıpaları Nasıl Yapılır

O tatlı şaraplarınızı yudumlamadan hemen önce çıkarıp kenara attığınız minik şeyler üzerine eminim daha önce hiç düşünmemiştiniz.

Pek çok diğer küçük şeyde olduğu gibi insanlar genelde böyle şeylerin yapımı için ne kadar çok emek harcandığını göz ardı edebiliyor.

Her şey İspanya ve Portekiz’in ormanlarında yetişen Mantar Meşesi ağacıyla başlıyor. Ağaç bir kere 25 yaşına gelince dışındaki soyulabilen katman 9 yılda bir tekrar kullanılanılıyor. Bu soyma işlemi doğru bir şekilde yapılmazsa hem ağaç hem de elde edilen katman zarar görebildiği için bu iş uzmanlar tarafından yapılıyor ve tabii ne kadar iyi yapılırsa o kadar kaliteli oluyor.

Mantar kalasları bir süre bekletildikten sonra kesilip şekil verilmesini kolaylaştırmak için yumuşatılmak ve düzleştirilmek üzere fabrikaya yollanıyor.

Kaynak: wineanorak.com

Mantarlar seviye ve kalitelerine göre ayrılıyor. Yüksek kaliteli mantarlar şarap şişeleri için kullanılırken düşük kaliteli olanlar endüstriyel işlemlerde kullanılmak üzere işlem görüyor.

Daha fazlasını merak ediyorsanız detayları buradan öğrenebilirisiniz.

Bu yazıdaki bütün bilgiler wineanorak.com’dan and Wikipedia alınmıştır.

geegraphy tarafından yazıldı ve civcivli çevirdi

Henüz yorum yapılmamış, ilk ol

Makaleyi farklı bir dilde okuyun

Bu makalenin orijinal dili: English. Ayrıca şu dillerde de bulabilirsin: Português & Československy.