İlk Fotoğraf İşleme Teknikleri ve Analog Çekmenin Faydaları Üzerine

“Sanıyorum ki ilk fotoğrafların insanlara nasıl bir mucize gibi göründüğünü asla anlayamayacağız…”

Günümüz modern dünyasında, fotoğraf teknolojisinin gelişim hızı çok rekabetçi ve ölümcül, ortalama insan takip etmeyi oldukça zor bulabilir. Bazen kendini en son ve en gelişmiş cihaza para verirken bulurken, ama bir an sonra daha iyi, hızlı ve keskin bir şeyin ufukta olduğunu farkedebiliyorsun.

Krediler: natalieerachel

Belki de, seçtiğimiz medyayı – film ve analog – daha özel kılan şey, en sophistike ve sınır çizen aletlere sahip olma baskısının boğucu olmamasıdır. Geniş bir araç ve teknik yelpazesini tadını çıkartıp, sınırsız sonuç spektrumunun keyfini sayısız ikililer bir makine ve bir rulo film seçerek çıkarabiliriz.

Krediler: adash

Ama hepsi bu değil. Eğer istersek, ilk fotoğrafçıların kullandığı teknikleri kullanabiliriz. Gerekli malzemeleri toplayarak, görüntüleri teneke plakalarda, gümüşte, platinde, ve pek çok diğer şeyde ve değişken boylarda oluşturabiliriz.

Krediler: igmaro

Ayrıca analog medyanın bize bir adım geri atıp teknik ve işlemleri çalışmak, ve onları nasıl uygulayacağımızı öğrenmek için sağladığı lüksü unutmamalıyız.

Hazır söylemişken, gelecek haftadan başlayarak, sizinle altı parça George Eastman House tarafından hazırlanan videolara adanmış ve onlardan esinlenilmiş tarih boyunca kullanılan değişik fotoğraf işleme tekniklerinden bahseden yazılardan oluşan bir mini dizi paylaşmak istiyoruz – eğitici, etkileyici ve fotoğrafçılığa takdirinizi yenileyecek, bekleyin!

Ayrıca:

geegraphy tarafından, 2013-03-27 tarihinde ve #lifestyle #vintage #tarih #analog-fotografcilik #george-eastman-house #klasik #gelistirme #analog-makineler #basmakale-dizisi #diziler başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler