Analog Fotoğrafçılık: En İyi Fotoğrafçılık Öğretmeni

Fotoğrafçılık benim kalbime çok yakın tuttuğum bir hobi. Sonsuza kadar yapabileceğimi düşündüğüm tek şey, profesyonel olarak ya da değil. Yaşlandığımda, saçlarım griye çaldığında bile karşı koyamayacağım bir tutku bu.

Krediler: mayeemayee

Sanırım fotoğrafçılığa olan ilgim şimdiden dokuz on yıl öncesinde, ben henüz altıncı sınıftayken başlamıştı. Kameralı telefonlar o zaman büyük bir akımdı ve fotoğraf kabinleri okula yeni başlayan çocukların en çok eğlendiği yerlerden biriydi. Tıpkı diğer arkadaşlarım gibi ben de bu trende uyum sağlıyordum ama aynı zamanda diğer bir cebimde filmli fotoğraf makinemi de bulundurmayı ihmal etmiyordum.

Bu amcamın eski sandıklarından bulduğum Canon bas-çek’lerdendi. Evet kameralı bir telefona sahiptim ama çektiğim 2 megapiksel fotoğraf sonuçlarından nefret ediyordum ve bu da Canon fotoğraf makinemle ilişkimi daha da güçlendiriyordu.

İkinci analof fotoğraf makinem Lomography mağazalarından aldığım Holga 120 CFN idi.

Bu benim analog fotoğrafçılıkla ilk tanıştığım andı ve çok sevmiştim. Tabiki analog fotoğrafçılıkla uğraşmak meydan okuyucu bir süreçti kendi kendimi geliştirmemi gerektirdi ve pek çok filmimi boş yere harcadığımdan eminim ama yaptığım hatalar beni daha çok fazlasını öğrenmeye itti. Her seferinde daha güzel ve daha iyi sonuçlar almak istiyordum.

Krediler: mayeemayee

Filmli fotoğraf makinesi ile fotoğrafçılığı öğrenmek, deneme yanılma yöntemiyle gerçekleşen bir şey. Ama harika bir öğretmenden alınan çok faydalı bir ders olduğunu söylemeliyim. Kompozisyon, ışık, film hızı ve fotoğrafı çekerken umursadığımız diğer önemli şeyleri bana öğretti.

İşte analog fotoğrafçılığı benim için bu kadar özel yapan şey bu. Analog fotoğrafçılık olmasaydı fotoğrafçılığa hiç başlayamayacaktım. Belki de analog fotoğrafçılık olmasaydı şimdi ilgimi çeken film formatlarına, film hızlarına, film açıklığına karşı tamamen ilgisiz olacaktım. Belki de fotoğraf makineleri bile benim için umursanacak şeyler olmayacaklardı! Ama bunları analog ile kazandığım, öğrendiğim ve sevdiğim için çok mutluyum!

Krediler: mayeemayee

mayeemayee tarafından, 2013-10-06 tarihinde ve #lifestyle #analog-fotografciligi-benim-icin-bu-kadar-ozel-yapan-sey-ne başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler