Analog Defterim: Challenge Book

1

Çoğu ihtiyacımızın, akıllı telefonlarımız sayesinde cebimize sığabildiği bu dijital dönemde analog eşyalarımız arasından defterlere duyduğumuz ilginin birçoğumuz için farklı bir yeri var.

Challenge Book; bildiğimiz güzel kapaklı, yapım maddesi farklı sayfaları olan defterlerden biraz daha farklı.

“Challenge Book şimdi bir defter; ama bittiğinde beraber yazdığımız bir kitap olacak”

İçinde Koff Animasyon Stüdyosu'nun yapmış olduğu çizimlerin yer aldığı bu defteri eline alıp “aaa çok şirinmiş” deyip süslü bir defter edasıyla kullanman mümkün.

Fakat bu defter aslında seni bir challenge’a davet ediyor. Eğer daveti kabul edersen defteri bitirdiğinde kendi yazdığın bir kitaba sahip olacaksın.

Mesela 62’den tavşan yapmayı biliyorsun. Evet evet, biliyorsun. Peki 64’den gergedan yapabilir misin? 27’den tilki? Kafan karıştıysa Challenge Book’un ilk sayfalarındaki ipuçlarına bak; ama ilerleyen sayfalarda ipuçları yok olacak ve her şey sadece senin hayal gücüne kalacak.

Her kitabın iyi ya da kötü bir hikayesi vardır. Defteri aç, çizilmiş karakterlere ve mekanlara bak; bu karakterler sen ne istersen onu konuşacak, orada olacaklar. Sayfalardaki karakterler yetmedi mi? Hemen defterin arka kapağına git; seni bekleyen 100 adet şeffaf sticker var. Dikkat et, stickerlar bazen defterden taşıyor.

Patron, sevgili, müşteri…. birisine canın mı sıkıldı? İntikam sayfası seni bekliyor. İstediğin kişiye istediğin cezayı ver.

Ana hatları verilmiş çizimi verdiğin cezaya göre sen tamamla.

Challenge’ı büyütmeye ne dersin? Challenge Book’unu birisiyle paylaş!
Mesela defterdeki karakterlere sorular sordurt, defteri istediğin birine ver ve sana cevaplar kitabı olarak geri dönsün.

Ya da sırayla hikayeyi devam ettirecek şekilde defteri elden ele geçir. Diyologlarla, çizimlerle dolup sana geri dönen bu defter arkadaşlarınla birlikte yazdığın bir kitap olsun. Umm bu biraz Lomograficilerin yaptığı film değişimine benziyor, yani senin kullandığın filmin üzerine, başka bir Lomograficinin çekim yapıp, “double” yapmanız. Hatta birisiyle film değişimi yaparken yaşadığın maceraları Challenge Book ile hikayeleştirebilirsin.

Daha fazla teknik bilgi için Challenge Book’un internet sitesini ziyaret et: challengebook.me

Koff Animasyon Stüdyosu’na göz gezidreyim dersen: koffanimation.com

Facebook'ta Challenge Book
Twitter'da Challenge Book

lisamariesimpson tarafından, 2014-08-27 tarihinde ve #lifestyle #sticker #notebook #cizim #defter #challenge-book #koff-animasyon başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler