Istanbul'daki Irlanda Pubları - 1

İrlanda tatilim öncesinde İstanbul’daki İrlanda Barlarını deneyip, ön hazırlık yapmaya karar verdim, işte sonuçlar :)

Guinness

Yıllardır içinden bir ses hep İrlanda’lı olduğumu, yanlışlıkla burada doğduğumu söylüyor. Hatta arkadaşlarım, çevremdekiler de bu sesi onaylıyor. Ben de bu yıl, sonunda bu sese kulak verip İrlanda’ya gitmeye karar verdim, hemde St. Patrick Gününde! Ama gitmeden önce ilk bir kaç içişte sevmediğim Guinness’e alışmam gerekiyordu, ki orada yabancılık çekmiyim :)

Aslında U2 bu arayışta ilk durak değil ama ilk olarak onu sizinle paylaşmak istiyorum :)

U2, Taksim’de Bekar Sokak’ta yer alıyor. O kadar küçük bir mekan ki, ilk bir kaç gidişte yer bulamadığımız için giremedik. Geçenlerde bir gidişte, barda yer bulup hemen oturduk ve Guinness’leri söyledik! U2, diğer barlar gibi değil, tam bir pub! Sanki herkez birbiriyle arkadaşmış gibi muhabbet ediyor, konuşuyor. Bizde önce Dublin’li barmenle kaynaştık. Daha doğrusu “bar gönüllüsü” kendisi aslında burada öğretmenlik yapıyor ama Guinness’in doğru servis edilmesi gerektiğine inandığı için arada servis tarafına geçiyor. Bize Dublin’le ilgili öneriler de bulundu. Sonra, yanımızda oturan 2 çocukla kaynaştık. Aradan biraz zaman geçti, diğer yanımıza gelen 3 kızla muhabbete başladık bu seferde.

Sonrasında o 3 kızla çıkıp yine bir Irlanda Barı olan James Joyce’a gittik ama o başka bir hikaye :)

nural tarafından, 2012-03-07 tarihinde ve #lokasyonlar #location #irlanda-guinness-bira-gece-bar-pub-alkol-arkadaslar-eglence-icki #yeme-icme başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler