Nevada, Red Rock Kanyonu

Las Vegas Bulvarı’na sadece 30 dakika uzaklıktaki bu güzel doğal koruma alanı, çölün kendine has güzelliğini gözler önüne seriyor.

Las Vegas’ta iş seyahatindeyken bir arkadaşım, çoğu insanın bulvardayken aklına bile gelmeyen harika bir fotoğraflık yeri görmemizi tavsiye etti: Red Rock Kanyonu.

Krediler: neanderthalis

Las Vegas Bulvarı’nın sadece 27 km kuzeybatısında bulunan bu doğal koruma alanı Mojave çölünün manzarasını ve yaban hayatını size sunuyor.

Küçük bir ücret ödeyerek, aracınla bu bölgeye girebilirsiniz. Bisikletliler veya yayalar için ise giriş ücretsiz. Burada, vahşi hayatta karşılaşabileceğiniz bazı durumları açıklayan, bölgenin jeolojik ve yerel kültürel özellikleri hakkında bilgi alabileceğiniz bir ziyaretçi merkezi ve keşif odası var. Ziyaretçi merkezinden ayrıldıktan sonra, 20 km boyunca dağ, vadi ve bitki örtüsü manzarası olan konaklama tesisleri olan tek yönlü yollara çıkıyorsunuz. Koruma alanında, 19 yürüyüş parkuru, çeşitli tırmanma bölgeleri ve tescilli kamp alanları var.

Krediler: neanderthalis

Biz gittiğimizde Kasım ayının sonlarıydı. Hava sıcaklığı öğle vakti 10 derece civarında, katlanılabilir seviyedeydi. Üzerimde tişört ve kot pantolon vardı ve sürüşün ortalarından itibaren zirvelerden esen buz gibi rüzgarla daha önce hiç hissetmediğim kadar çok üşüdüm. Bir an çizgi filmlerdeki gibi donup buzlaşacağımı düşündüm. Deli gibi arabaya koştum ve ceketimi aldım. Yani daha sıcak aylarda oraya gitmenizi öneririm. Ayrıca zaman zaman gök gürültüsü gibi bir ses geliyor. Bize anlatılana göre bu kırılan buzların ve bunların yankılarının sesiymiş.

Krediler: neanderthalis

Bölgede yabani eşek sürüleri de var. Ayak izlerini gördük fakat kendilerini göremedik. Herhalde onlar da soğuk yüzünden saklanmışlardı.

Buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Krediler: neanderthalis

neanderthalis tarafından, 2013-02-20 tarihinde ve #lokasyonlar #red #desert #wide #location #conservation #nevada #select-type-of-location #mojave #escape-from-the-city başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler