Bahar Tatili Kaçamakları: Türkiye'ye Minik Bir Ziyaret

Eğer bu bahar hak ettiğin dinlendirici ve rahatlatıcı tatili nerede yapacağını düşünmeye başladıysan hemen söyleyeyim, güneye gitmelisin. Brüksel’den Güneşli Türkiye sahillerine sadece 3 saatlik süren bir yolculuk sonrasında ulaştım ve bahar tatilim için mükemmel yeri bulduğumu fark ettim!

Baharda Belçika çekilmez oluyor. Hava çok kuru ve genelde fazlasıyla soğuk. Bazen hava biraz ısınır gibi oluyor fakat bu defa da yağmur yağıyor. Bu yüzden güneşli güzel bir bahar tatiline ihtiyacın varsa bavullarını toplayıp güneye gitmek en mantıklı seçim.

Uçakla Brüksel’den ayrılıp bir yerlere gitmeye karar verince gidecek yerler için alternatif çok ama niyeyse bir şekilde yolumuz hep Türkiye kıyılarına düşüyor. Yıllardır birbirinden çekici çok farklı yere gitmiş olmamıza rağmen Türkiye en ısındığımız yer oldu. Harika plajları ve heyecan dolu gece hayatı yeterli! İnsan başka ne ister ki zaten?

Pamukkale’deki pamuk gibi görünen kaleler.

Nerede kalırsak kalalım, genellikle yeni şeyler keşfetmek için çok uzaklara gitmemeize gerek olmuyor. Birkaç günlük partiden sonra Pamukkale’deki travertenleri görmeye ya da Faselis’in güzelliklerini keşfetmeye gidebilir hale geldik.

Doğal gazın sebep olduğu ateşle ısınıyorum.
Şelaleler!

Ayrıca keşfedilmeyi bekleyen çok fazla antik şehir kalıntısı var. Bu kırık dökük kalıntıların arkasında eski taşlardan daha fazlası var. Aspendos’taki amfi tiyatro ve Efes’teki ünlü kütüphane gerçekten görülmeye değer yapılar.

Efes ve ünlü kütüphanesi.
Antalya’da Aspentos ve Perge yakınlarında keşfedilecek o kadar çok yer var ki…

Kısacası Türkiye sahili bahar tatilinde gitmek için muhteşem bir seçim. Güneş, plajlar, partiler, doğa ve kültür, hepsi tek bir pakette. İyi Eğlenceler!

sandravo tarafından, 2013-05-11 tarihinde ve #lokasyonlar #location #pamukkale #antalya #lomografi #turkiye #tatil #gunes #parti #kacamak #plaj #selale #istenilen-makale #dogaya-kacis #rahatlama başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler