Tatlı, Tatlı İsviçre: St Gallen ve Abbey

Sankt Gallen, İsviçre’nin Kuzey-Doğusunda bulunan, Constance gölü ve Appenzell Alperi arasında kalan bir şehir. Manastırı ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almasıyla ünlü. Daha fazlasını oku!

Daha önceki yazım olan kırmızıların şehri Basel yazısından sonra işte karşında muhteşem bir şehir olan, manastırı ve UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunan Sankt Gallen.

Krediler: sirio174

İlk iki fotoğrafta, tarihi merkezdeki tipik evleri görebilirsin. Baskın renk beyaz ve çoğu ev genellikle tahta işçiliğiyle yapılmış.

Krediler: sirio174

Sankt Gallen’ün nüfusu 160000 kişi ve İsviçre’nin kuzey doğusundaki en önemli kentlerinden biri.

Krediler: sirio174

Manastır Roma Katolikleri için dini bir alan. 613 civarında Gallus adlı İrlandalı rahip, bu Manastırda kaldı. Müzenin içinde kafatası dahil olmak üzere bir çok kalıntı ve eser bulabilirsin.

Krediler: sirio174

İlk bina 8.yüzyıldan kalma. 13. yüzyıldan itibaren bu kompleks bağımsız oldu ve Avrupa’nın en önemli Benedictine manastırlarından biriydi: Ortaçağ kütüphanesi dünyanın en önemlilerinden biri.

Krediler: sirio174

1755 ve 1768 arasında, manastır genişletmek için büyük çalışmalar yapıldı. Fotoğraflarda gördüğün gibi Katedral, geç Barok tarzında yeniden inşa edildi.

Krediler: sirio174

Katedralin iç kısmı, İsviçre’deki en önemli barok eserlerden biri olarak kabul edilir.

Krediler: sirio174

Bütün fotoğraflar Praktica ile çekildi. Bu şehir görülmeye değer! Sankt Gallen’e Avusturya tarafından kolayca geçebilir ( Lustenau’dan Sankt Gallen’e arabayla gidebilir) ya da Zurih’ten (Winterthur ve Will’den geçerek).

sirio174 tarafından, 2013-11-11 tarihinde ve #lokasyonlar #location #world-heritage #unesco #abbey #switzerland #urban-adventures #requested-post #st-gallen #art-and-culture #sankt-gallen #religious-complex başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler