Athlete grubundan LomoAmigo Joel Pott Lomo LC-A+ ile çekiyor

Athlete grubundan Joel Pott Lomo LC-A+ fotoğraf makinesiyle şehirde bir gezintiye çıkıyor!

İngiliz indie rock müziğinin önde gelen temsilcilerinden Athlete grubunun Athlete solisti ve ritim gitaristi olan Joel Pott, analog fotoğrafçılığın hayranlarından biri. Müzik, sanat, ve çocukları en büyük sevdaları olan bu müzisyenden sadece en iyisini beklemekte haklıyız.

GERÇEK ADI: Bay Joel Laslett Pott
ŞEHİR: Londra
ÜLKE: İngiltere

Ne zamandır Lomograficisin?
6 senedir.

LC-A+’yı 5 kelimeyle tanımla.
Arkadaş. Düşman. Güzel boktan dahi.

Tanık olduğun en garip/komik/muazzam Lomografik olay neydi?
Arkadaşlarımdan biri, sumo partisi düzenledi, herkesin sumo kıyafetleri giydiği. 2 saatlik bir dövüş sırasında bir sürü garip/çarpıcı fotoğraf çekebildim.

Burada teşhir edilen fotoğraflarının üç şarkılık bir soundtracki olsa hangi şarkılar olurlardı?
Soundtrack iyi fikir, fotoğrafları gerçekte olduklarından daha heyecanlı gösterirler çünkü. Micachu’dan Eat Your Heart, Chicago’dan If You Leave Me Now ve Mogwai’den 2 Rights Make 1 Wrong beni averaj üstü bir fotoğrafçıymışım gibi göstermekte başarılı olurlar.

Şu anda en çok nerede ne yapıyor olmak isterdin?
Kuzey Galler’de kocaman bir şöminenin etrafında yakın arkadaşlarımla viski içiyor olmak.

Yakında yeni turunuzun tarihlerini açıkladınız. En çok hangi şehri iple çekiyorsunuz, ve neden?
Son turnemizi Londra’daki Union Chapel’da verdiğimiz bir konserle bitirdik. O çok özeldi… Çok güzel bir kilise, 8 sene önce orada Sparklehorse’u izlediğimden beri çalmak istiyordum.

İlk gittiğin konser kimindi, ve hakkında ne hatırlıyorsun?
7-8 yaşlarındayken konservatuara gidiyordum. İlk konserimi hatırlıyorum çünkü La Bamba’yı naylon telli bir gitarda çaldım… kafamın arkasından. Başka hatırlanmaya değer bir konser, Pavement ve Blur’ün çıktığı Reading festivaliydi, 90’ların ortasında. Pavement’ın son konserlerinden biriydi grup dağılmadan önce, Blur de çok iyidi, ve birilerine sidik dolu şişe atmışlardı!

Müzik endüstrisi rekabetçi ve zor. Kariyerine devam edecek motivasyonu nereden buluyorsun?
Müzik sevdası!

Lomografik bir makineyle çekmek sana eski anılarını hatırlatmıştır, fotoğrafçılık okuduğun dönemleri. Fotoğrafçılıkla ilgili öğrendiğin en önemli şeyi bize anlatabilir misin?
Kompozisyon ve teknik ıvır zıvırla ilgili çok şey öğrendim, işe yarıyor ama çoğu beni aşıyor. Neyse ki fotoğrafçılığa AŞIK bir öğretmenim vardı da anı yakalamayı öğretti bana. LC-A+’ımın bu yanını seviyorum, gündelik hayatın bir parçası olan pratik bir makine.

Kendini 10 sene sonra nerede görüyorsun?
O kadar ileriyi düşünmüyorum daha…

Popüler kültüre ait figürlerden en çok kimin fotoğrafını çekmek istersin?
Albert Einstein ya da Geleceğe Dönüş’den Doc

Lomoculara tavsiyen?.
Her zaman yanınızda bant taşıyın.

mmoya tarafından, 2011-12-27 tarihinde ve #insanlar #amigo #lomo #london #lca #athlete #lomoamigo #joel-pott başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler