İlk LomoAmigo Dilara, Sprocket Rocket İle Çekiyor

123 Gurubu’ndan tanıdığımız tanıdığımız Dilara Sakpınar, ilk LomoAmigo’muz olmak için bu gün bizi Galata’da Gallery Store’da ziyaret etti. Daha önce de Lomography Fotoğraf Makineleri ile çeken Dilara’ya bir de Sprocket Rocket hediye ettik. En yakın zamanda sonuçlarını göreceğiz

İsim: Dilara Sakpınar
Ülke: Türkiye
Meslek: Müzisyen
Sitesi: www.123theband.com

1) Bize hakkında ne söyleyebilirsin?
Müzisyenim; şarkı söylüyorum ve piyano çalıyorum, bundan çok hoşlanıyorum. Gezmeyi çok seviyorum, farklı insanlarla tanışmayı, başka ülkelerde dolaşmayı çok severim.123 le de 2009’dan beri beraberiz onlar 2004’te başladılar. Hayatım müzik ve sanat.

2) Daha Önce Analog fotoğraf makinesi kullandın mı?
Evet, Diana Mini kullanıyorum, güzel çıkan fotoğraflarım da var. Berke’de de Oktomat var onun 8’li fotoğraflarını çok sevdim, arada ondan alıp onunla da çekiyorum. Teknik özelliklerle ilgim yok sevdiğim için çekiyorum, düşünmeden çekiyorum. Tam da sizin 6. Kuralınız gibi (gülüyor). Bundan neler çıkacağını merak ediyorum. Analoğun havası başka oluyor

3) Başka analog eşya kullanıyor musun?
Mesela not defteri kullanırım, stüdyoya plak çalar aldırdım, çok istedim, plak biriktiririz. Konserdeki klavyem de analog baya da eski bir alet, biz zaten gurupça çok severiz öyle şeyleri.

4) Sprocket Rocket’ı iki kelime ile tanımlasan?
Turuncu ve ince uzun

5) Şu anda en çok nerede ne yapıyor olmak isterdin?
Şu anda en çok turnede olmak isterdim. Daha önce çok ufak bir turnedeydik İtalya, Almanya’da iki yer ve Norveç. Türkiye içinde de Ankara’ya ve bir kaç yere gittik, daha çok gitmeyi isterdim ama bizim müzikle de biraz zor sanırım. Anadolu’da yer bulmaya zorlanabiliyoruz, ihtiyaçlarımızı karşılayacak mekan bulmak da zor oluyor. En iyisini sergilemek istiyorsun, onun için gerekli koşulları bulmak zor oluyor, koşullar iyi olmayınca da kötü müzik oluyor ve üzülüyorsun. 1 aylık bir Dünya turnesini çok isterdim

6) Şu an sadece 123 ile mi çalışıyorsun
Evet, en yoğunu o, başka projem de var; Viyana’da bir arkadaşım var, onunla bir projeye başladık Alike Places diye. Uzak olunca, internetten biraz yavaş gidiyor ama.

7) Müzik endüstrisi rekabetçi ve zor, kariyerine devam edecek motivasyonu nereden buluyorsun?
Evet bazen motivasyon düşük olabiliyor. Özellikle pop müzikle çok bilinen bir gurup değilsen iyice zor olabiliyor burası. Ama herhangi bir alanda olduğu gibi o işi gerçekten yapmak istiyorsan o motivasyonu kendin sağlayabiliyorsun. “Ben bunu seviyorum ve yapmak istiyorum, evet zorlanıyorum ama zorlanmazsan da hiçbir şey olmuyor” fikrini aklında tutarsan oluyor.

8) Popüler kültüre ait figürlerden en çok kimin fotoğrafını çekmek istersin?
Sade ve Meredith Monk, olabilir

Dilara’nın fotoğrafları yakında Dergi'de yayınlanacak. Eğer sen de bir Sprocket Rocket alacaksan sepetine bir paket de film ekle ve ödeme sırasında 123’ün en sevdiğimiz şarkısı da olan “LETITALLBEGIN” kupon kodunu kullanarak toplamda %10 indirim kazan. Kupon kodu 22 Mayıs’a kadar geçerli.

erayalan tarafından, 2012-05-17 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler