LomoAmigo Güntaç Özdemir ve Spinner'ı

En son klibini Lomography Gallery Store İstanbul’da çeken Güntaç Özdemir tam bir Lomography aşığı. Onun yeni klibini ve onunla yaptığımız hoş söyleşiyi merak ediyorsan okumaya devam et

Krediler: lisamariesimpson

Bize hakkında ne söyleyebilirsin?

Ankara’da doğup büyüyen, başta müzik olmak üzere sanatın her dalıyla beslenen ve kendince üretimde bulunmaya çalışan biri olduğumu söyleyebilirim.

Son klipin Lomography Gallery Store’da geçiyor, bunu sen mi istedin, neden?

Klibin senaryosu tamamen bir fotoğraf üstüne kurulu. Tutkulu bir lomo kullanıcısı olduğumdan konu fotoğraf olunca o fotoğrafın Lomography ile bağlantılı olması gerektiğini düşündüm.

İşte Güntaç’ın Benimle Yan şarkısının klibi:

✘ Youtube: http://youtube.com/watch?v=0Eblz8_qe8Y

Özde’nin çektiği kamera arkası da:

Daha Önce Analog fotoğraf makinesi kullandın mı?
Kullandım. Hem de çok :)

Konser sırasında sahneden izleyicilerini çektiğini biliyoruz. Sahnede şarki söylemek dışında fotoğraf çekmek -hem de sonucunu anında göremediğin filmli makinelerle fotoğraf çekmek nasıl bir his?

Üniversite yıllarından beri analog fotoğrafa çok büyük ilgim olduğunu söylemem gerekiyor sanırım. Ben analog fotoğrafın heyecanını yaşamayı tercih edenlerdenim. Fotoğrafın baskısını almaya giderken yaşanan adrenalinin, heyecan hissinin çektiğim kareye ayrı bir anlam yüklediğine inanıyorum.
Konserlerimde seyirciyle bir bütün olmak benim için en önemli bir unsur. Ankara’da düzenlediğimiz lansmana giderken aklıma birden bu muhteşem anı tek bir karede toplayabileceğim geldi. O günden beri her konserde Spinner’ım ile o sahne-seyirci bütünlüğünün fotoğrafını çekiyorum.

Başka analog eşya kullanıyor musun?

Tabii ki. Özellikle stüdyomda kullandığım ekipmanlarımın çoğunluğu analogdur. Teknolojiyi kullanarak çok daha farklı sonuçlara da varılabiliyor tabii ki. Ama dijital, analog’un simülasyonudur bunu unutmamak gerekiyor

Sppiner 360’ı iki kelime ile tanımlasan?

Spinner! Basit, devrimci, gözlemci. Kısaca, 360 derece.

Şu anda en çok nerede ne yapıyor olmak, nerenin fotoğrafını çekmek isterdin?

Şu anda Sao Paolo favelalarında futbol oynayan çocukları çekmek isterdim… Başımı belaya sokmadan tabii.

Hayalinde fotoğrafını çekmek istediğin biri var mı?

Serge Gainsbourg.

Güntaç’ın Spinner ile çektiği fotoğrafları görmek ister misin? Tık tık

Lomography’nin en fütüristik fotoğraf makinesi Spinner 360 ile etrafındaki hiçbir detayı kaçırma.

erayalan tarafından, 2012-07-30 tarihinde ve #insanlar #videolar #lomography #lomoamigo #spinner #turkiye #guntac-ozdemir başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler