Svenja Pitz ile Muhteşem Petzval Moda Çekimleri

5 soruluk serimize Svenja’yı dahil ettiğimiz için çok gururluyuz. Analog moda çekimleri bizi o kadar etkiledi ki Hamburg çıkışlı sanatçıya Petzval Lens ile çekimler yapması için yalvardık! Bu makalede onun neden Petzval Lens kullandığını ve nasıl mükemmel ikili çekimler yapılacağını öğreneceksin!

İsim: Svenja Pitz
Şehir: Hamburg
Meslek: Moda fotoğrafçısı

Merhaba Svenja! Lomo Ev Pitzeria ile tanışık olmayanlar için bize biraz kendinden bahset lütfen.

Merhaba. Ben Svenja. Avrupa Hukuku üzerine doktora yaparken fotoğrafçılıkla ilgilenmeye başladım. Birden fotoğraf çekmeye daha çok zaman ayırmaya başladım ve daha sonra içimdeki fotoğraf tutkusunu keşfettim. Hukuk eğitimim ile yaratıcı işlerimi beraber yürütmeyi öğrendim ve bu beni zenginleştirdi. Fotoğraf çekmeye başlamadan önce, daha çok çizim ve resim yapmakla ilgiliydim. Ama bu sadece masa başı işiydi çünkü benim odaklandığım şey moda fotoğrafçılığıydı. Bir çok insanla yapacak bir sürü işim oluyor (modeller,makyaj sanatçıları,modacılar vs.) Bu işi masa başında çalışmaktan daha çok takdir ediyorum.

Sen bir moda fotoğrafçısısın. Bu işe nasıl girdin? Ayak uydurması çok zor bir endüstri değil mi?

Gözlemci olarak veya bir fotoğrafçı olarak, insanların çektikleri fotoğraflarla her zaman çok ilgilendim. Ailemi ve arkadaşlarımı çektikten sonra başka şeyler çekme arayışına başladım. İlk başta fotoğrafçıların ve modellerin birbirleriyle iletişime geçtikleri bir online siteye üye oldum. Kendi fotoğraflarımı Facebook gibi kaynaklarda paylaşmaya başladım. En sonunda ajansta çalışan bir model benimle fotoğraf çekimi yapmaktan memnun olacağını söyledi. Bana fotoğrafını çekebileceğimiz bir kaç kıyafet getirdi, böylelikle tam bir moda serisi oluşturabilecektik. O zamandan beri moda fotoğrafçılığından oldukça zevk alıyorum.
Tabi ki bu alanda ustalaşmak oldukça zorlu, Moda fotoğrafçılığı bir çok insanın hayalindeki meslek. Ama ben inanıyorum ki sadece tutkuyla değil, aynı zamanda kararlılık ve iyi işler çıkarmakla bu alanda oldukça ilerleyebilirsin.

Yakın zamanda Lomography Petzval Lens ile çalışma şansın oldu ve bu şansı analog fotoğraf makinen Nikon ile denedin. Petzval lens ile çalışmayı sevdin mi?

Gerçekten çok sevdim! Lensin optikleri mükemmel ve altın rengi lens gerçekten beni büyüledi. Lensin ağırlığı da hoşuma gitti böylece yüksek kaliteli bir ekipmanla fotoğraf çektiğini hissediyorsun. Manuel diyaframla ilgili hiç bir problemim olmadı çünkü açık diyaframla fotoğraf çekmekten hoşlanıyorum. Genel olarak 2.2 kullandım.

Lens hakkında en çok neyi sevdin?

Açık diyaframla fotoğraf çekmeyi seviyorum özellikle portre fotoğrafları çekerken. Lomography Petzval Lens 2.2 diyafram açıklığı için mükemmel ve aynı zamanda ışığın az olduğu karanlık odalarda da harika sonuçlar elde etmeni sağlıyor. Lens döngü etkisiyle fotoğrafa çok farklı bir hava katıyor ve fotoğrafın merkezini odaklıyor. Çoklu pozlamalarda merak uyandırıcı sonuçlar elde etmeni sağlıyor.

Analog fotoğrafçılıkta oldukça deneyimlisin. Bu muhteşem sonuçları nasıl elde ediyorsun? Bizim topluluğumuzlada bir kaç sırrını paylaşmak ister misin?

Özellikle ikili pozlamaları çok seviyorum. İki kontrastlı fotoğrafı birleştirmek hiç beklenmedik sonuçlar elde etmeni sağlayabiliyor. Portre çekerken çok dikkat etmeliyim ve pozlamanın güzel harmanlandığından emin olmalıyım: çiçekler, manzaralar, ışık efektleri genelde güzel oluyor.çünkü bir ya da iki stop daha fazla pozlarsan çok güzel çoklu pozlamalar yapabilirsin. Amaçlayarak veya amaçsız Işık sızmalarıyla çok güzel kareler elde edebilirsin. Genel olarak bir film üzerinde çok fazla özel efekt kullanılması önermiyorum. İkili pozlama bence gayet yeterli.

Petzval lensi yeni kullanmaya başlayanlara önerilerin var mı?

Petzval lensin döngüleriyle bulanıklaşacağı için fotoğrafların kenarlarında önemli ayrıntılar bırakmadığından emin olmalısın. Tabi ki bu efekti amaçlayarak da yapabilirsin.

Petzval Lensi tekrardan kullanmak isteyeceğin bir proje var mı? Ya da fotoğrafını çekmek istediğin özel bir isim var mı?

Desirée ile tekrar fotoğraf çekmeyi çok isterim! Desirée’yi yıllardır tanıyorum ve o benim ilk modellerimden. Dansçı olması ona çekimlerde çok farklı bir hava katıyor. Vücudunu çok güzel kullanıyor.

İlerde neler yapmayı düşünüyorsun? Değişik fotoğraf çekimleri yapmayı düşünüyor musun?

“German Hamptons”’un kampanya çekimin negatiflerini taradım. Markanın sahibi farklı filmler deneyerek Lomo-stili fotoğraflar çekmemi istemişti. (LomoChrome Purple, Revolog Kolor)! Şimdiden taradığım fotoğraflardan çok memnunum!

Sorularımıza cevap verecek zamanı ayırdığın ve bize mükemmel Petzval moda portreleri gösterdiğin için teşekkür ederiz!

Hamburg çıkışlı fotoğrafçı Sevanja için daha fazla bilgiyi Websitesinden bulabilir ve onu Facebook veya Instagram'dan takip edebilirsin.

Yeni Petzval lens ==Online Dükkan’da == sana kargolanmaya hazır! Kendi fotoğraf maceran için bir tane de sen sipariş et!

zonderbar tarafından, 2014-10-10 tarihinde ve #insanlar #fashion #interview #hamburg #portraits #lomoamigo #linse #objektiv #petzval-lens #petzval-objektiv #petzval-artist #lomography-petzval #svenja-pitz #fashion-portraits başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler