Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

Lomography Gallery Soho’da çalışan çok sayıda yetenekli insan var ve Victoria Schofield bu kuralda istisna değil. Şimdiden geniş bir portfolyoya sahip bir öğrenci ve konser fotoğrafçılığı konusunda iddialı. Test etmesi için, ona bir haftalığına Petzval lensi ödünç verdik ve işte sonuçlar.

Fotoğraflar: Victoria Schofield

Bize biraz kendinden ve fotoğrafçılığa nasıl başladığından bahseder misin?

Geçtiğimiz Ekim, okulumu bitirince Manchester’dan Londra’ya taşındım. Fotoğrafçılık maceram, kardeşim Charlotte üniversitede fotoğraf okurken beni Manchester civarına film ve dijital slr ile çekime götürmesiyle başladı. Bana ikisini de nasıl kullanacağımı ve basit teknikleri öğretti, daha sonra onun fotoğraf makinelerini çalmaya başladım ve fotoğrafa aşık oldum. Birçok portre, belgesel ve konser fotoğrafı çektim.

Fotoğraflar: Victoria Schofield

Yeni Petzval lens ile çekim yapmak nasıldı?

Doğru söylemek gerekirse başta biraz zorlandım ama onunla birkaç gün geçirince benim dışarı çıktığımda aldığım tek lens oldu…Sabır göstererek (özellikle iki sinirli köpek yavrusu çekerken) ne yapmam gerektiğini hızlıca öğrendim. Ve çok fazla çektim, hatta aynı şeyi tekrar ve tekrar çektiğim oldu. Aynı zamanda ünlü bokeh etkisini göstermesi için güzel arka plan ararken de biraz zaman harcadım.

Fotoğraflar: Victoria Schofield

Film fotoğrafçılığında neyi seviyorsun?

Herrrrşşeeyiiiiii! Geçen sene film ile konserler çekmeye başladım ve bu yaptığım en iyi şeydi. İnsanların portrelerini çekeeğim zaman, 10 kişiden 9’u film tercih ediyor. Ayrıca, baskı işleri için karanlık odada saatler harcıyorum ve sonuçlar daha da güzel oluyor.

Photos: Victoria Schofield

Sana göre, harika portre nasıl olmalı?

Gerçekten, fazla kurgu içermeyen portreleri seviyorum – insanlara poz verdirme konusunda çok kötüyüm, ben de sadece onları rahat olarak yakalamaya çalışıyorum.

Fotoğraflar: Victoria Schofield

Victoria’nın işlerinin daha fazlasını websitesinde görebilirsin.

hannah_brown tarafından, 2014-10-13 tarihinde ve #insanlar #analog #35mm-film #victoria #120-film #uk #lomography-gallery-store #gallery-store #features #lomoamigo #eastlondon #soholondon #petzval #new-petzval-artist başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler