LomoAmigo Yougofirst Yeni Snowboard Videolarını LomoKino ile Çekti

Adrenalin bombasına hazır mısın? Kısa bir zaman önce, snowboard takımı ve film yapımı kolektifi Yougofirst ile anlaştık ve onlara LomoKino çekimleri yapmaları için birkaç film verdik. Çılgın sürüşler, atlamalar ve hareketlerden oluşan HETEROTOPIA adlı filmi, 35mm’lik video kameramızla oluşturdular. Takımdan Vid ve Matic ile yeni filmleri ve analog kamera deneyimleri hakkında röportaj yapma şansı elde ettik. Burada filmin fragmanını yayınlamak, bizim için büyük bir zevk!

Bize biraz kendinizden ve Yougofirst kolektifinizden bahseder misiniz?
VID: Ben Hırvatistan’dan Vid ve arkadaşım Slovenya’dan Matic. Snowboarding aracılığıyla tanıştık ve beraber kaymaya başladık. Ve beraber bu kısa videoyu çektik. Diğer sürücüler ve filmi çekenler bizim çok iyi arkadaşlarımız ve snowboarding aracılığıyla uzun zamandır beraber olduğumuz insanlar. Projenin arkasındaki herkesle beraber gezmek gerçekten çok zevkliydi. Nereye gidersek gidelim iyi vakit geçirdik ve bu bizi harekete geçiren şey oldu.

Snowboard videoları çekmekten neden zevk alıyorsunuz?
VID: Seviyoruz çünkü hayatta yapabileceğiniz en iyi şeyleri içeriyor; gezmek, arkadaşlarla takılmak, eğlenmek, yaratıcı olmak ve bunların ön yapım aşamasını hep beraber yapmak da bir o kadar eğlenceli. Bunun dışında, gelecekte bu filmleri belgeselleştirmek gibi fikirlerim var. On yıl içerisinde hepsine göz atmak bence muhteşem olacak.

Bize son filminizden bahsedebilir misiniz?
VID: Son ana kadar filmi çekmek için hiç bir planımız veya özellikle çekmek istediğimiz bir yer yoktu. Biz sadece oraya gitmek ve yolumuza çıkan her şeyi paylaşmak istedik. Ve bu çok güzel bir işe dönüştü, gayet mutluyum. Hayat boyu saklayacağımız anılarımızı kaydettik ve onları tüm dünya ile 08.11.2014 tarihinde Ljubljana’da paylaşmak için sabırsızlık duyuyoruz. Hepinizi orada görmeyi umuyorum!

Yougofirst Kolektif’ten analog fotoğraflar

Neden filminize LomoKino görüntüleri eklemek istediniz?
Matic: LomoKino ile çekilmiş bir kaç video izledim ve gerçekten bulanık hatıralar fikri çok hoşuma gitti. Senin çektiğin şeylerden oluşmasına rağmen hayal gücünü de kullanıp değişik işler üretebiliyorsun. Analog fotoğrafçılığı video çekmek kadar seviyorum. Bu sebeplerden LomoKino kullanma fikri denemeye oldukça değer geldi.

LomoKino ile video çekme deneyimi nasıldı? LomoKino kullanıcılarına tavsiyeleriniz var mı?
Matic: En başta çok eğlenceliydi çünkü filmleri banyo etmeden neler çektiğimizi bilmiyorduk ve bu yüzden her şey çok heyecanlıydı. Ve elde ettiğimiz sonuçlar gerçekten harikaydı. Kamerayı kullanırken sallamamaya dikkat etsinler çünkü istemediğin sonuçlar almana neden olabilir. Her zaman kamerayı kontrol etmek ve çekmek istediğin yere odaklandığından emin olmak gerekiyor. Bir veya iki adım geri gidip ve öyle çekmek, istediğin her şeyin karenin içerisinde olmasına yardımcı olur. Tripod kullanmak daha güzel sonuçlar elde etmeye yardımcı olabilir.

Yougofirst’ün ilerdideki çalışmaları neler olacak?
Matic: Snowboarding’i diğer görsel sanatlar ve müzikle harmanlamak istiyoruz. Daha eğlenceli ve kapsamlı işler yapmak, diğer sanatçılarla işbirliği içerisinde yeni projeler üretmek istiyoruz.

Yougofirst Collective hakkında daha çok bilgi için: Vimeo | Facebook | Tumblr

LomoKino ile analog dünyasına adım at! Lomography’nin 35mm’lik video kamerası istediğin hareketi yakalamana ve harikalar yaratmana izin veriyor. Nostaljik filmini izlemek mi istiyorsun? İstersen LomoKino ve LomoKinoscope paketini alabilirsin!

tomas_bates tarafından, 2014-10-14 tarihinde ve #insanlar #videolar #lomoamigo #lomokino #yougofirst başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler