Petzval Sanatçısı Ahmethan Gökçay

Yakın zamanda Yeni Petzval Sanat Lensi’ni, E-Foto sitesinin kurucusu Ahmethan Gökçay’a test etmesi için verdik. Bilişim sektöründe çalışırken, hobi olarak fotoğrafçılık yapan Ahmethan Bey’in Petzval ile aldığı sonuçlar ve kendisiyle yaptığımız röportaj için okumaya devam et.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Elektronik mühendisiyim. Öteden beri seyahat etmekten çok hoşlanıyorum. Şimdi keyif aldığım iki şey olan seyahat ve fotoğrafı birlikte yapmak çok güzel oluyor.

Aslında kurumsal bir firmada çalışıyorsunuz ama fotoğrafçılığa ilginiz olduğunu biliyoruz, bu ilgi nereden geliyor?

Evet. IT sektöründe kurumsal firmaların data center’larına yönelik özel ürünlerin satış dağıtımı ile ilgileniyorum. İş yoğunluğunun ve hayatın getirdiği stresi fotoğraf çekerek atıyorum. 3 yıl önce çok sevdiğim bir arkadaşım ile sohbet ardından başladım fotoğraf hobime; çok keyif aldığımı görünce daha çok vakit ayırmaya ve kendimi geliştirmeyi denemeye başladım.

Yeni Petzval Lens ile çekim yapmak nasıldı?

Bu özel ürünü denemek çok keyifli idi. Kutusu ve içinden çıkan kitap ile bu harika lens, bana çok farklı ve özel geldi. Fotoğraf çekerken de kendimi çok özel hissetim. Hele çekim sonuçlarını, o güzel efekti görünce.

Şimdiye kadar çektiğiniz Petzval fotoğrafları arasında en sevdiğiniz hangisi? Bize onun hikayesini anlatır mısınız?

Sitemizin bahçesinde arabanın üzerinde bir kedi gördüm. Ayarları yaparken, bana uzun uzun baktı ve gözünü benden ayırmadı. Hoş ve net bir fotograf oldu. Tabii birde biricik kızımın bahçede çektiğim fotoğrafını da çok seviyorum.

Daha çok manzara fotoğrafları çekiyorsunuz. Manzara fotoğraflarını kurgularken dikkat ettiğiniz şeyler var mı?

Manzara fotografları konusunda biraz kendimi geliştirdim galiba. Daha çok Landscape çektiğim için sanırım. Çekim yerine biraz önce gidip dolaşmayı ve farklı açıları kontrol etmeyi seviyorum. Ve çekim saatinde mavi saatler ya da güneş batışı güzel bir fotoğraf çıkartmak çok keyifli oluyor.

Petzval ile çekim yaparken başınıza gelen ilginç bir olay oldu mu?

Hem arkadaşlarım, hem de ben fotoğraf çekerken çevredekiler Petzval lensin özel bir lens olduğunu hemen fark ettiler. Lensin görüntüsü ve verdiği hoş efekt benim ve arkadaşlarımın çok hoşuna gitti. Instagram da paylaştığım test fotografları güzel tepki aldı.

E-Foto adında bir fotoğraf baskı siteniz var. Bu site nasıl ortaya çıktı?

Hobim ve IT tecrübelerimi bir araya getirmek, insanların daha çok ve kolay fotograf baskısı almalarını sağlamak istedim. Yoğun tempoda yaşarken fotoğraflar sadece bilgisayarlarda kalmasın diye düşündüm. E-Foto online fotograf baskı sitesi fikri böyle ortaya çıktı.

Petzval Lens’i ilk olarak kullanacaklara neler önerirsiniz?

Özel bir lens olduğunu hemen hissedecekler. Model ile arka fon arasında uygun bir mesafe olunca o hoş efekt güzelce yakalanıyor. Ben f2.2 diafram değerini çok sevdim. İçinden çıkan kitaba göz atmadan geçmesinler.

Ahmethan Gökçay’ın diğer fotoğraflarına Facebook sayfasından ya da E-foto sitesinden ulaşabilirsiniz.

nural tarafından, 2014-11-16 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo #lomoamigo-petzval-petzval-sanatcisi-dijital-canon-fotografci başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler