LC-A 120 LomoAmigo: Toby Mason (fotobes)

Toby Mason (diğer adıyla fotobes) İngiltere’li favori Lomography fanatiklerimizden biri. Fotoğraflarını çok sevdiğimiz Toby’ye test için bir LC-A 120 ödünç vermeye karar verdik. Toby’yi daha yakından tanımak ve göz alıcı fotoğraflarını incelemek için okumaya devam et.

Fotoğraflar:Toby Mason (diğer adıyla fotobes)

Bize biraz kendinden bahseder misin?

İsmim Toby Mason (fotobes diye de bilinir) ve İngiltere’nin güney kıyısında, Brighton’un güzel ve eğlenceli sahil semtinde yaşıyorum. Bir karım, üvey oğlum, oğlum ve bir kedim var. Denize yaklaşık 10 dakika uzaklıkta yaşıyoruz. Canlı ve ilgi çekici bir endüstri olan şarap ticaretinde çalışıyorum. 10 yaşımdan beri analog fotoğraf makineleri ve 4-5 yıldır da Lomography fotoğraf makineleri kullanıyorum. Lomography, yaratıcılık tutkum ve çevremde olan güzel şeyleri kaydetme arzumu tam anlamıyla karşılıyor.

Fotoğraflar:Toby Mason (diğer adıyla fotobes)

Neden film ile fotoğraf çekmeyi tercih ediyorsun?

Her zaman filmin kusurlarını sevdim. Bu, “Photoshop” ile uğraşılmış güzellik ya da dijital fotoğrafa göre, kendi dünyamızı daha iyi yansıtıyor bence. Vinyetler, ışık sızıntıları, doygunluk ve gren gözüme güzel gelen şeyler. Tuhaf ki, birçok dijital fotoğrafçı zamanlarının ve paralarının büyük kısmını bu efektleri yaratmak içni harcıyor, biz analog severler ise bir filmli fotoğraf makinesi ve birkaç rulo film parası ile bunların hepsini elde ediyoruz! Zamanımı, dışarda, hayatımı yaşayarak ve fotoğraf çekerek geçirmeyi tercih ederim, bilgisayarımın ve dijital manipülasyonun kölesi olarak değil!

Fotoğraflar:Toby Mason (diğer adıyla fotobes)

LC-A 120 ile nasıl anlaştın?

Genellikle, her gün yanımda taşıdığım fotoğraf makinelerim, LC-A ve LC-A+'yı kullanarak 35mm film ile çekim yapıyorum. LC-A 120'deki ayarlar çok kolaydı ve basit alan odaklaması ile kullanımı kolay (60cm ayarı, çekeceğin objeye yakınlaşmak için harika) ve gerçekten mükemmel çoklu pozlama ayarı. MX fonksiyonu, çok kullanışlı. Bir kere ayarladıktan sonra, dilediğince pozlama yapabiliyorsun ve bu da ‘hayalet’ çoklu pozlamalarını kolaylaştırıyor. Ayrıca, klasik LC-A+ stili zengin tonlar veren ve oldukça keskin olan lensi çok sevdim.

Genelde 35mm film ile çekim yapıyorsun. Onu 120 film ile nasıl karşılaştırırsın?

35mm film kullanırken, “portre” yerine “landscape” çekmeyi tercih ediyorum. Bu yüzden, kompozisyon kuralı olarak ilk meydan okuma kareydi! Bu bir ölçüde, konu seçimlerimi etkiledi. Ama bu gerçekten zevkli bir meydan okuma oldu, ve biraz daha tecrübe etmek istiyorum!

Fotoğraflar:Toby Mason (diğer adıyla fotobes)

Önümüzdeki bir yıl için seni neler bekliyor?

2015’in başlarında, Brighton’ın harika yeni galerisi Brighton Photography'de, bir sergim olacak ve bu onların ilk analog sergisi olacak. Gelecek yıl Mayıs ayında, yeniden Artist Open House'ta yer almaya çalışacağım. Bu, Mayıs aylarında her hafta sonu evlerimizi galeriye çevirdiğimiz bir etkinlik. Her zaman çok eğlenceli geçiyor ve karım Jess ve arkadaşım Zoe Murphy ile benim için harika bir deneyimdi. Bu arada, geçen hafta kazandığım yarışma sonucunda Lomography’nin gallery mağazalarından, birinde sergim olacak! Aynı zamanda oldukça heyecan verici bir film değiş-tokuş projesi üzerinde çalışıyorum, bir de ilerleyen aylarda ortaya çıkacak, çok gizli bir fotoğraf macerası planlıyorum!

hannah_brown tarafından, 2014-11-19 tarihinde ve #insanlar #art #slide #accessories #analogue-photography #camera-reviews #uk #lomography-gallery-store #multiple-exposures #gallery-store #features #analogue-cameras #color-negatives #lomoamigo #35mm-films #120-films #fotobes #lca-120 başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler