Stilpirat Steffen Böttcher Petzval Lens ile Fransa'da

Steffen Böttcher, blog sayfasında şimdiden harika Petzval fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Ancak Petzval sadece harika portreler çekmekten daha fazlasını yapıyor; Böttcher son zamanlarda, Güney Fransa civarındaki gezici ev macerası sırasında, Petzval lensi de yanında taşıdı. Alman fotoğrafçı ve muhteşem yolculuğu hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki röportajı okuyun.

İsim: Steffen Böttcher
Yer: Buchholz in der Nordheide, Almanya
Meslek: Fotografçı

© Steffen Böttcher

Merhaba Steffen! Lütfen Lomography toğluluğuna kendini tanıt!
Merhaba ben, Steffen Böttcher, yazar, fotoğrafçı ve mutlu bir insan. Büyük bir şehirde yaşayan ve sürekli sokak kafelerinde takılan bir hipster düşün, geceleri beyzbol şapkası takarak klüplerde zaman geçiren… Ben bunun tam tersiyim..

Fotoğrafçılığın en çok hangi özelliğini seviyorsun ve neden fotoğrafçılık mesleğini seçtin?
Fotoğrafçı olmaya karar vermek tamamen benim kararım değildi. Eskiden grafik tasarımcıydım ve grafik işlerimi yapabilmek için sürekli fotoğraf çekmem gerekiyordu. Bir noktada insanlar fotoğrafçılık yeteneklerimi grafik yeteneklerimden daha çok övdüler. Şimdi ise 5 yıldır fotoğrafçılık yapıyorum.

Fotoğrafçılık zamanın geride bıraktığı anları bize gösterir. Gözlerimizle göremeyeceğimiz şeyleri fotoğraflarda görebiliriz. Fotoğraflarda sık sık küçük detaylar fark ediyorum. Fotoğraflara deli oluyorum. Fotoğrafçılık kitapları stüdyomun her bir yanında, onları karıştırmaktan ve okumaktan çok zevk alıyorum.

Yeni blogun Stilpirat'ta da gördüğümüz gibi, yakın zamanda Yeni Petzval Lensi deneme şansı elde ettin. Fotoğraflarından ve blog yazılarından gördüğümüz üzere baya eğlenmiş olmalısın. Sence Petzval Lensi diğerlerinden ayıran ne?
Yıllardır analog fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Analoğun ışığını, mükemmel olmayışını ve kusurlarını çok seviyorum. Dijital fotoğrafçılık çok kontrollü ve benim için biraz ruhsuz ( ama iş günlerimde ben de kendime eziyet ediyorum). Petzval lens gerçekten harika. Sonuçlar çok güzel ve makul oranda kontrollü.

© Steffen Böttcher

Fotoğraflarını hangi fotoğraf makinesi ile çektin?
Nikon Df’mi çok seviyorum, onunla uzun bir analog geçmişimiz var. Fotoğraf makinemle Petzval lensin uyumu harika, insanların ilgisini oldukça çekecek cazibede.

Lensi 5 kelimede nasıl tanımlarsın?
Bokehler sizinle Venedik waltzı yapıyor ve sizi ikinci bir dans için istekte bırakıyor. (Pardon biraz uzun oldu.)

Petzval Lens porteler için harika? Sence mükemmel bir portre nasıl oluşur?
Bir çok şekilde oluşabilir. Ruhu ve bakışı anlatmak zordur. Eğer 10 saniyeden fazla bakıyorsam sevmişim demektir.

Petzval lens portre fotoğrafçılığından çok daha fazlası. Geçen ay Güney Fransada’ki motorlu gezgin ev macerana Petzval lenside götürdün. Neler çektin?
Petzval lensle çekilemeyeceğini düşündüğüm şeyleri çektim. Kartpostal motifleri gibi. Diyafram plakaları olmadan çektim. Sonuçlara bayıldım.

© Steffen Böttcher

Petzval Lens kullanıcılarına, özellikle yeni almış olanlara tavsiyelerin nelerdir?
Kesinlikle oynak bir sezgin olması ve lensin sonuçlarını kabul etmen gerekiyor. Lens harika döngülü bokeh efektleri yaratıyor. Güzel bir arkaplanın yoksa, bokeh efektini kullanmak gereksiz. Lens bu bakımdan çok yönlü. Lensle çalışıp kendin keşfetmen en iyisi!

Şu an kendi işine sahipsin, Petzval lensle yapmak istediğin işler var mı?
Lens zaman zaman çıktığım seyahatlarde hep benimle olacak. Bu lensin eşi bulunmaz, farklı görünümünü çok seviyorum. Portre fotoğraflarımda bu lensi daha sık kullanacağım.

Kariyerinde neler planlıyorsun? İlginç fotoğraf çekimleri veya kitap projeleri?
Tabii ki! Her hafta ilginç fotoğraf çekimlerim olacak ve diğer işlerimi de devam ettireceğim. Gelecek sene tekrar yollarda olacağım. Kim neler olacağını nereden bilebilir!

Fotoğraflar ve röportaj için teşekkür ederiz Steffen!

Steffen Böttcher hakkında daha fazla bilgi için web sitesine göz atabilir, ya da onu Facebook ve Twitter hesaplarından takip edebilirsin.

zonderbar tarafından, 2014-11-28 tarihinde ve #insanlar #interview #lomoamigo #lomography-petzval #petvzal #steffen-boettcher başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler