Petzval LomoAmigo: Eulalie Varenne'in Çektiği Sürreal ve Rüyamsı Fotoğraflar

O kendisini, ’Ay’da yaşayan fotoğrafçı’ olarak tanımlıyor. Eulalie Varenne, Petzval lensi test etti ve lensin döngüsel bokeh etkisi, onun lirik evrenine mükemmel şekilde uydu. Bu özel röportaja göz at ve kendini, sihirli ve gizemli bir fantastik dünyaya hazırla.

İsim : Eulalie Varenne
Ülke : Fransa
Fotoğraf Makinesi : Nikon D750

Merhaba! Lütfen bize kendini tanıt.

Adım Eulalie, 23 yaşındayım ve sanat okuluna gittim. Fransa, Saint Etienne’de yaşıyorum ama fotoğraf, her yere seyahat etmemi sağlıyor. Son okul yılımı, Şili’de geçirdim, aynı zamanda illüstrasyon da yapıyorum.

Fotoğraf çekmeye nasıl başladın?

Lisedeyken ara sıra fotoğraf çekiyordum, ama daha ciddi olarak fotoğraf çekmeye, 6 yıl önce üniversite sırasında başladım. Film fotoğrafçılığı sınıfına başlamıştım ve öğrendiklerim gerçekten dijital SLR fotoğraf makinelerinde de çok işime yaradı.

Neden ve nasıl, profesyonel bir fotoğrafçı olmayı seçtin?

Şans sayesinde. Başlarda, sadece kendim için fotoğraf çekiyordum. Rüyamsı fotoğrafları çok seviyordum ve kişisel bir proje için, kuzenimden benim için poz vermesini istedim. Yavaş yavaş, işlerimi beğenen bazı kızlar, fotoğraflarımda yer almak istediler. Aynı zamanda düğün fotoğrafları çekiyordum… Okurken, bir yandan diğer fotoğrafçılar için çalıştım. Ancak tam anlamıyla, bir yıl önce Güney Afrika dönüşümde başladım.

Fotoğrafçı olmanın en sevdiğin yönü hangisi?

Yeni insanlarla tanışmayı ve işim sayesinde herhangi bir yere seyahat etmeyi seviyorum. Daha fazla sevdiğim şey ise, benimle benzer fikirlere ve benzer bir dünyaya ait olan insanlarla çalışmak. Bunu, özellikle çalıştığım çocuk giyim markalarında hissediyorum. Gerçekten onlarla çalışmayı ve fotoğraf hakkında konuşmayı seviyorum, çünkü beni özgür bırakıyorlar ve temaları bana uyuyor.

İçinde yaşadığın fotoğraf dünyasını tanımlayabilir misin?

Aslında işim hakkında konuşmayı sevmiyorum. Şiirsel bir dünya yaratmaya çalışıyorum, belki ara sıra biraz gizemli. Genelde görmediğimiz şeyleri yakalamaktan hoşlanıyorum. Fotoğraf makinemi, bir ressamın aklındakini çizmek için kullandığı bir kalem gibi kullanıyorum. Sihirli anları yakalamayı seviyorum, böylece fotoğraflarıma bakan herkes kendi hikayesini oluşturabilir.

Çekmeyi hayal ettiğin bir fotoğraf var mı? Bir yer? Bir insan?

Çok fazla var. Photoshop sevmiyorum, yani neredeyse hiç bilgisayar düzenlemesi olmayan fotoğraflar oluşturmayı seviyorum. Başlangıçta yaptığım buydu ama artık fikirlerim gittikçe çılgınlaşıyor ve onlara ulaşmak için yardımcı bir ekibe ihtiyacım var. Yerler konusunda da aynı: fotoğraf, seyahat etme isteği veriyor!

Petzval Lens’i ilk gördüğünde tepkin ne oldu?

“Van canına!” Kutusuna bayıldım ve altın tasarımı, ‘eski korsan dürbünleri’ gibi görünmesini sağlıyor!

Bize Petzval Lens deneyimini anlatır mısın? Bu lenste en çok neyi sevdin?

Retro görüntüsünü ve her şeyin manuel olmasını çok sevdim! Netlik ayarını yapmak bazen zor ama çok hızlı şekilde öğreniyorsunuz. Puslu sonuçları ve film fotoğrafçılığı gibi, zaman harcamanız gerektiği gerçeğini sevdim.
Aynı zamanda döngüsel bokehleri, ve küçük deri keseyi sevdim.

Petzval Lens’i 3 kelime ile nasıl tanımlarsın?

İki kelime yeterli: şık ve artistik.

Onunla çektiğin fotoğraflardan bahseder misin? En sevdiğin fotoğraf hangisi oldu?

Bu seriyi, Marlene adında bir kızla Paris seyahatim sırasında çektim. Şehir hakkında hiçbir şey bilmiyordum, bu yüzden mekanı o seçti. Kabul etmem gerekir ki, harika bir iş çıkardı. Sanırım en sevdiğim fotoğraf dikey olan. Genelde bu kadrajı hiç kullanmam, neden bilmiyorum ama sevmiyorum. Ama bu fotoğrafın sonuçları beni çok mutlu etti.

Yeni ve gelecek Petzval kullanıcıları için herhangi bir tavsiyen var mı?

Her şeyi deneyin!

Petzval ile çekmeyi hayal ettiğin bir video ya da fotoğraf projesi var mı?

Video çekmeyi hiç denemedim, ama şimdi herhangi bir projede denemek istiyorum.

Gelecek projelerin neler?

Ocak ve Mart aylarında, iki harika moda çekimi projem var ve bunun için sabırsızlanıyorum!

Röportajın ve fotoğrafların için teşekkür ederiz Eulalie!

Eulalie hakkında daha fazlası için websitesine ya da Facebook sayfasına göz atabilirsin!

2015-01-19 #insanlar #art #nature #fashion #bokeh #photographer #landscapes #lomoamigo #photobooks #petzval #objectif-artistique

Daha İlginç Makaleler