Petzval LomoAmigo: Singapur'dan Stephen Chin

Stephen Chin, mimari, reklam, yemek, düğün ve portre fotoğrafçılığı alanlarında uzman sayılır. Profesyonel bir fotoğrafçı olan Chin, uzun zamandır fotoğrafçılıkla uğraşıyor ve sürekli yeni teknikler keşfetmeye çalışıyor. Petzval lensi denemesi için verdiğimiz Chin, karşımıza gerçekten ilgi çekici ve harika fotoğraflar çıkardı.

Stephen Chin tarafından çekildi.

İsim : Stephen Chin
Ülke : Singapur
Fotoğraf Makinesi : Canon 5D Mark III
Website : www.stephenchinphotography.com

Merhaba bize kendini ve fotoğrafçılığa nasıl başladığını anlatır mısın?
Reklam ve düğün fotoğrafçısıyım. Bunların yanında mimari, yemek ve portre fotoğrafların editörlüğünü yapıyorum. Gerçek bir fotoğraf sanatı aşığı olarak, sürekli yeni teknikler deniyor, son teknolojiyi de kullanarak yeni şeyler keşfetmeye çalışıyorum.

Stephen Chin tarafından Yeni Petzval Lens ile çekildi.

PPAS’a (Profesyonel Fotoğrafçılar Derneği Singapur) kabul edildim. Daha sonra MPA (Uzman Fotoğrafçılar Derneği UK) ve WPJA’ne ( Düğün Fotoğrafçıları Derneği) katıldım.

Fotoğrafçılığa 20 yıl önce büyük bir arzuyla başladım ve daha fazlasını da öğrenmek istediğim için yönetmenlik ve video editörlüğüne merak saldım.

Fotoğrafçılık stilini 3 kelimede nasıl anlatırsın?
Renkli, insancıl, mutlu.

Stephen Chin tarafından Yeni Petzval Lens ile çekildi.

Petzval Lens ile çekim deneyimin nasıldı?
Petzval lensi kullanırken çok eğlendim. Dış mekanlar, portreler ve bazen ışık ayarlarıyla ilginç sonuçlar elde ettim. Manuel lens kullanırken, keskin fotoğraflar elde etmek için oldukça uğraşmak zorunda kaldım ama objektifteki odaklama topuzunu sevdim. Lense plakalar takarak, diyafram ayarlamayla ilgili taze bir deneyim yaşamış oldum. Gerçekten retro ve havalı!

Lomography Petzval lens ile çektiklerin arasından en sevdiğin fotoğrafı ve arkasındaki hikayeyi anlatır mısın?
Petzval lens tamamen manuel bir lens ve havalı şekillere sahip olduğunu düşündüğüm diyafram plakalarına sahip. Hareket fotoğrafı çekmek için odamda bir aydınlatma düzeni kurdum. Birkaç çilek sıçraması çekimi yaptım ve favori fotoğrafım, yıldız diyafram plakası ile çektiğim domatesi elimle ezdiğim fotoğraf. Herhangi bir Photoshop maniplasyonu olmadan, bu kadar güzel görünen efektleri gerçekten çok sevdim.

Stephen Chin tarafından Yeni Petzval Lens ile çekildi.

Petzval lens ile hangi video veya fotoğraf projesini gerçekleştirmek isterdin?
Dünya çapında bir çok insanın portre fotoğraflarını çekmek isterdim.

Yeni Petzval Lens kullanıcıları için tavsiyelerin var mı?
Petzval kullanıcılarına, fotoğrafı çekmeden önce odaklarken acele etmemeleri gerekiğini önerebilirim. Diyafram plakalarıyla gerçekten yaratıcı ve muhteşem fotoğraflar çekebilirler.

röportaj meerly. tarafından hazırlandı.

edwinchau tarafından, 2015-01-23 tarihinde ve #insanlar #nature #interview #digital #experimental #lens #wedding #singapore #canon #beauty #artist #bokeh #photography #artistic #portraits #questions #lomoamigo #petzval #stephen-chin başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler