Petzval LomoAmigo: Avustralya'dan Naomi Frost

Naomi Frost, alternatif portre alanında uzmanlaşmış Avustralya merkezli bir fotoğrafçı. Naomi geçtiğimiz günlerde Yeni Petzval Lens ile çekim yaptı, ve bu özel röportajda bizimle fotoğraflarını ve fikirlerini paylaştı.

İsim: Naomi Frost
Ülke: Avustralya
Fotoğraf makinesi: Canon 5dMkIII
Website: www.naomitakesphotos.com

Merhaba Naomi, bize kendinden ve fotoğrafçılığa nasıl başladığından bahset lütfen.

Yaklaşık yedi yıldır, profesyonel olarak fotoğraf çekiyorum. İlk olarak, dijital kızılötesi manzara fotoğraflarıyla başladım, daha sonra insanlara yöneldim ve kendimi alternatif portre alanında buldum. Petzval Sanat Lensi, sıradanın biraz dışında portreler yaratmak için kullanabileceğim bir araç.

Petzval lens ile çekim deneyimin nasıldı ve onu gördüğünde ilk izlenimin ne oldu?

Aman tanrım… bu lens ilahi… Film ile çekim yapmaya ve eski film kamerası lenslerini dijital kameralarıma adapte etmeye tapıyorum. Petzval lens, ‘eski tarz’ çekim deneyimi için farklı bir yol ve ürettiği görüntüler benzersiz.

Lomography Petzval lens ile çektiklerin arasından favori fotoğrafının arkasındaki hikayeyi anlatır mısın?

Petzval lens ile şimdiye kadar çektiklerimin arasından en sevdiğim fotoğraf bu olmalı. Başka hangi lens, sana böyle vurgulu bir bokeh ve harika bir lens parlaması verir bilemiyorum.

Petzval ile çekim yapmak için, herhangi bir hayali ayara sahip olsan, bu ne olurdu?

Sanırım, tamamen renkli peri ışıkları kaplı, kubbeli odanın ortasında bir modeli yerleştirebilseydim…Estetik olurdu. Ve bokeh, bu dünyanın dışında olurdu.

Sence mükemmel portreyi yapan nedir?

Portrenin başarılı olabilmesi için konu ile bir çeşit duygusal bağlantı olmalı. Eğer o bağlantıyı yakalarsam, o duygu izleyiciye de ulaşır. Duygusal bağlantı fotoğraf makinesine yansımıyorsa, bazen sahne, kostümler ve ayarlar ile bu bağlantı üretilir.

Yeni Petzval lens kullanıcıları için herhangi bir önerin var mı?

Eski stil fotoğrafçılığı seviyorsan, bu lens tam sana göre. Onunla acele etmek istemezsin, o tamamen, biraz yavaştan almak ve temellere geri dönmekle ilgili..yani toplumun şu anki durumunun tam tersi gibi. Zaman aşımı için mükemmel bir lens.

Planlanmış yeni projelerin var mı?

Karakter çekimleri üzerine yeni bir seri planlıyorum ve onların portrelerini sadece Petzval ile çekeceğim (palyaço serim gibi).

Röportaj için teşekkürler, Naomi!

borisb tarafından, 2015-01-26 tarihinde ve #insanlar #amigos #photographer #portraits #lomoamigo #sanat #petzval başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler