Topluluk Amigo'su Cee Pike

Bu yazı dizisinde, İngiltere’li film fanatikleriyle, film fotoğrafçılığına olan bağlılıklarını ve yaşadıkları semtte fotoğraf çekmeyi en çok sevdikleri yerleri konuşacağız: Bugünkü konuğumuz Bristol’dan Cee Pike.

Ben, SuperSampler Fotoğraf: Cee Pike

Bize kendinden bahseder misin?

Grafik tasarımcıyım ve iki küçük kızım var. Zamanımın çoğu parklardan, yüzme derslerine koşarak geçiyor, ama her zaman yanımda bir fotoğraf makinesi taşıyorum. Çocuk peşinde koşmadığım zamanlarda televizyon izlemekten, festivallere gitmekten ve Formula 1’den keyif alıyorum.

Mezarlık, redscale Fotoğraf: Cee Pike

Film fotoğrafçılığına olan aşkın ne zaman başladı?

Hep fotoğraf çekerdim, yanımda fotoğraf makinesi olmayan bir anı hatırlamıyorum. Babam bana Nikon FM’ini kullanmayı öğretti ve her şey oradan başladı. Dokuz sene önce, göz doktorunu beklerken baktığım bir dergide Lomo Fisheye hakkında bir yazı gördüm ve Lomography’ye ilgim böyle başladı. Analog SLR’ım çalındıktan sonra bir süre dijital fotoğrafılığa yöneldim. Üç yıl kadar önce de hepsini satıp, filme geri döndüm.

Vinç, redscale Fotoğraf: Cee Pike

En sevdiğin fotoğraf makineleri hangileri ve neden?

Fotoğrafçılığı ilk onda öğrendiğim için Nikon FM benim en “düzgün” makinem. Metalin hissi ve deklanşörün çıkarttığı ses rakipsiz. Ama Lomo makinelerin rastgele havasını da çok seviyorum, özellikle Supersampler. Genelde White Slim Angel (Vivitar UWS klonu) hep cebimde oluyor ama bu makineyi kullanırken parmaklarımın nerede durması gerektiğini öğrenmem gerekiyor, çünkü fotoğrafların yarısında parmaklarım da çıkıyor. Holga’dan aldığım büyük, şeffaf negatifler çok hoşuma gidiyor, o yüzden 120 formatta biraz daha deney yapmak istiyorum.

Gelincikler, redscale Fotoğraf: Cee Pike

Bize seçtiğin fotoğraflardan biraz bahseder misin?

Mezarlık, redscale: Bu filmi, evde büyük beden bir pantolonu karanlık oda gibi kullanarak kendim redscale yaptım. Çok düşük ISO değerinde kullandım (fazla pozlamak için), böylece doğal renkler de fotoğrafta göründü. Bu fotoğraf, yaşadığım yerdeki mezarlıkta çekildi. Bazı yerlerde o kadar çılgın ve büyük duruyor ki, şehrin ortasında olduğuna şaşırıyor insan. Bristol’u bu yüzden seviyorum, her yer çok yeşil.

Vinç RS: Holga’nın microclicks özelliğiyle yaptığım ilk deneme bu. Fotoğraflarımda vinçler oldukça sık yer alıyor, çünkü ailemle liman tarafında yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Üç yaşındaki kızım vinçler için deliriyor, o yüzden bu fotoğrafı onu mutlu etmek için büyük boy bastırdım.

Ben SS: Kendi fotoğraflarımı çekmeyi ve çektirmeyi çok sevmiyorum, ama Supersampler’ımı havaya atmayı çok seviyorum ve bazen karelerin bir ya da ikisinde ben de görünüyorum.

Gelincikler SS: Bu aslında Supersampler’la normaldeki tarzımdan çok daha düşünülmüş bir fotoğraf (yukarıda onu nasıl attığımı okuyabilirsiniz!), ama bu gelinciklere karşı koyamadım.

Victoria Parkı: Bu park nereye gidersem gideyim, eve dönüş yolum üzerinde oluyor, o yüzden fotoğraflarımın bir çoğunu bu parkta çekiyorum ve asla sıkılmıyorum.

Yaşadığım yer: Yaşadığım yer de farklı renklerde boyanmış bir çok ev var. özellikle çapraz banyo yapıldığında çok güzel görünüyorlar.

Victoria Park Fotoğraf: Cee Pike

Yaşadığın yerde en çok fotoğrafını çekmeyi sevdiğin 5 yeri sayar mısın?

Liman tarafı – o bölgede sürekli bir şeyler oluyor.
Arnos Vale Mezarlığı – ürkütücü değil, aksine huzurlu ve yemyeşil.
Nehrin güneyi – Totterdown, Bedminster ve Southville. Bristol’un diğer bölgeleri kadar ünlü olmayabilirler ama çok canlı, renkli ve hareketliler, farklı bir yer de yaşamak istemezdim.
Leigh Ormanları – şehre inanılmaz yakın ama ağaçların arasındayken bunu hiç fark etmiyor insan.
St. Philips – Yeşilliğin tam tersi olan kentsel çürümeyi seviyorum. Burası endüstriyel bir alan ve çok güçlü çizgiler ve yıkılan betonlar içeriyor.

Yaşadığım yer Fotoğraf: Cee Pike

Eğer yeni bir fotoğraf makinesi icat etsen, bu makine ne yapardı?

Önü ve arkası değişen bir şey olurdu, böylece farklı film formatlarının hepsini tek bir makine ile kullanırdım.

hannah_brown tarafından, 2015-01-27 tarihinde ve #insanlar #accessories #analogue-photography #community #uk #lomography-gallery-store #analogue-cameras #lomoamigo #35mm-films #editorial-series #120-films başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler