Lomo'Instant LomoAmigo: Britta Burger

Fotoğrafçı Britta Burger, uzun zamandır bir film fotoğrafçılığı fanatiği. Cooler Dergisi’nin editörü ve Cheap Tricks dergisinin kurucularından. Lomography İngiltere, Avusturya gezisi öncesinde Britta’ya bir Lomo’instant fotoğraf makinesi ödünç verdi. Şipşak manzara fotoğrafları görmek istiyorsan, okumaya devam et.

Fotoğraf: Britta Burger

Selam Britta, Bize biraz kendinden bahseder misin?

Londra’da yaşayan bir fotoğrafçı ve gazeteciyim. Şu an ACF Londra’da gerçekleşecek olan ilk bireysel sergime hazırlanıyorum. Sergi, insanlara doğruyu söylemek ile ihtiyaçları olmayan şeyleri satın almalarına yönlendirmek arasındaki dengeyi aktarmayı hedefleyen belgesel stili moda fotoğrafçılığı olacak. Sergi açılış tarihi 10 Şubat olacak.

Lomo’Instant ile çekim yapmak nasıl bir duyguydu?

Avusturya’da bir dizi karlı doğa fotoğrafı çekmeye karar verdim. Fotoğrafların rüyamsı duruşu, soğuk kış havasını mükemmel yansıttı. Ayrıca, Lomo’Instant çok sağlam ve çok rahat kullanılıyor.

Fotoğraflar: “Britta Burger”:http://brittaburger.tumblr.com/

Sence şipşak fotoğrafçılığın artıları neler ve günümüzde neden bu kadar popüler?

Elle tutulabilir bir şeye karşı duyulan nostalji ve fotoğrafını anında görmenin hazzı. Fotoğraflarını neredeyse dijital fotoğrafçılıktaki kadar hızlı görüyorsun ama eline analog bir mini baskı almış oluyorsun.

Fotoğraflar: “Britta Burger”:http://brittaburger.tumblr.com/

Bu makineyi kullananlara önerilerin var mı?

Kesinlikle çoklu pozlama yapmalarını öneririm! Çok fazla film harcamamaya dikkat etmeleri gerek, çünkü film çok değerli bir şey. O yüzden, ikinci fotoğrafın, ilkinde karanlık olan yerlerde daha belirgin duracağını hatırlamakta fayda var.

Fotoğraflar: “Britta Burger”:http://brittaburger.tumblr.com/

hannah_brown tarafından, 2015-01-29 tarihinde ve #insanlar #film #instant #analogue-photography #amigo #instant-photography #analogue-cameras #exhibitions #lomoamigo #editorial-series #lomoinstant başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler