Sonsuza Kadar Analog: Kodak Alaris'ten Lars Fielder ile Film Üzerine Bir Konuşma

Analog Fotoğrafçılar Sevinin: Lomography ve Kodak Alaris Analog Fotoğraf Topluluğu için muhteşem filmler üretti!

Kodas Alaris’ten Lars Fielder ile filmler üzerine bir röportaj yaptık: Yeni filmler var mı? Durdurulan film yapımının devamı gibi bir durum söz konusu? Kodak’tan daha fazla neler beklemeliyiz? Konuşmamıza bir göz at.

Lars Fielder, Kodak Alaris Ürün Pazarlama Direktörü

İlk olarak Kodak’ın piyasa döndüğünü görmek çok heyecan verici. Biraz bize finansal durumunuzdan bahsedebilir misin? Biz iflasın resmi olarak sona erdiğini duyduk. Bu firma için ne anlama geliyor?
Doğru söylüyorsun, Eastman Koday Company Eylül başlarında iflasın eşiğinden döndü ve gelecek için umutluyuz. Muhtemelen Kodak Alaris Şirketini de duymuşsunuzdur- firma Eastman Kodak’ın iflastan kurtulmak için kurduğu iki firma: Kişiselleştirilmiş Görüntüleme ve Doküman Görüntüleme.

Bize birazda yeni Kodak Alaris firmasından bahseder misin? Kodak Alaris ne ve daha önceki Kodak’tan farkı ne?
Kodak Alaris’in yaptığı iş- Kişiselleştirilmiş Görüntüleme ve Doküman Görüntüleme- karlı ve güçlü. Yeni olarak,
Yeni olarak, bizi uzun süredir destekleyen Kodak Emeklilik Planı tarafından finanse edilen ve borçsuz bir şirket olarak artık işimizin geleceğine daha fazla odaklanıp, daha fazla yatırım yapabileceğiz. Bu nedenle Kişiselleştirilmiş Görüntüleme için oldukça heyecanlıyız: Mirasımızdan kalan eşsiz ve değerli varlıklar üzerine inşa edeceğimiz bu yeni firmada, daha yalın ve daha girişimci aynı zamanda daha hızlı ve tüketici eğilimlerine uyum sağlayan ve yeni pazar fırsatlarından yararlanan bir marka olacağız.
Üretici firma olarak amacımız Kodak markasını sonuna kadar her yerde ve her zaman korumak!

Krediler: qrro

Kodak Alaris’in kişiselleştirilmiş görüntüleme ürünleri neler?
Mirasımızdan kalan eşsiz ve değerli varlıklar üzerine inşa ettiğimiz Kodak Alaris’in Kişiselleştirilmiş Görüntüleme kısmı bir fotoğraf markasından bekleyeceğiniz her şeyi içinde barındırıyor: Güvenilir ve hala üretimi devam eden Kodak filmleri; en geniş çeşitliliği ile laboratuarlar için geleneksel fotoğraf kağıdı ve iş akışı çözümleri; müşterilere kaliteli ürünler sunan ve şipşak fotoğraf basımı yapan mağazalar; tema parkları ve tatil köylerinde, dijital anlık fotoğraf çekimleri.

Yani hem analog fotoğraf severler için en sevdikleri anları tab ettirme seçeneği, dijital severler için ise unutulmaz anlarını anında yakalamak için hizmet veriyor. Ürünlerimiz klasik Kodak logosunu kullanmaya ve aynı kalitede üretimlerine devam edecek. Daha önemlisi, film ve kağıtları için üretimimiz devam edecek. Çekimlerinize ödüllü KODAK PROFESSIONAL PORTRA film ile ya da bir klasik olan KODAK PROFESSIONAL TRI-X film ile devam edebilir, film basımında KODAK PROFESSIONAL ENDURA metalik kağıt kullanabilirsiniz- Kodak Alaris bütün ihtiyaçlarınızı karşılamaya devam edecek!

Krediler: joncherry

Neden Kodak Alaris 21.yüzyılda hala film üretimine devam ediyor? Fotoğraf filminin önemli olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Son 10 yıldır analog fotoğrafçılığın azaldığını söylemek çok da gizli bir bilgi ya da tahmin değil. Ama bir yandan analog fotoğrafçılar hala var ve biz de filme önem veriyoruz. Hatta dijital çağda doğmuş olan gençlerin bile böyle bir dönemde analog fotoğrafçılığa ilgi gösterdiğini görüyoruz- ve onları “eski” olan “yeni” olandan daha çok heyecanlandırıyor.

Kodak’ın yeni bir film çıkarma planı var mı ?
Daha önce de bahsettiğim gibi, bütün analog fotoğrafçılar için en önemli mesaj, fotoğraf filmleri üretilmeye devam edecek. Ayrıca özel istek üzerine, geniş format basım sipariş verme imkanı sunan bir programla çalışıyoruz. Bu çalışmayı ortaklarla devam ettiriyoruz: Örneğin Amerika’da K.B. Cenham Cameras ve Almanya’da GFH-Foto. Daha fazla detay için"http://www.kodakalaris.com/go/professional":http://www.kodakalaris.com/go/professional .

Üretimi devam etmeyen filmlerinizi yeniden üretme planınız var mı?
Yine, film seçenekleri üzerindeki değişimler kullanıcılarımıza bağlı değişimler olacaktır. Bütün kararlarımızı, kullanıcıların tercihi üzerine değişiyor bazen de kullanıcılar tarafından az kullanılan özel filmlerin üretimi de bitebiliyor maalesef. Ama yeni filmler üretip bünyemize katmaya devam ediyoruz, EKTAR 100 bunlardan biri.

Kodak Alaris’in film üretimi devamı için geleceğe dair bir planı var mı?
Uzun yıllardır söylediğimiz gibi, insanların film tutkusunun devam etmesine bağlı bir durum. Diğer ürünlerde olduğu gibi, film üretimi de devamlılığını arz talep döngüsüne göre sürdürecektir. Biz müşterilerimiz için filmin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve bazı olumsuz faktörler olduğunun farkındayız: Örneğin, günümüzde film alınacak yer ve banyo işlemi yaptıracak yer sayısı oldukça az. Analog fotoğrafçıları desteklemek için, ücretsiz olarak kullanacakları İOS için Kodak Professional Film App geliştirdik. Bu uygulama size en yakın film satan ve banyolama yapan ve filmler hakkında bilgi alabileceğiniz yerleri gösteriyor. Aynı zamanda kendi içinde de film özellikleri hakkında bilgiler, hangi ışıkta hangi film, siyah-beyaz yapma vs. gibi uygulamalar da mevcut.

Krediler: warrilow-tong

Kişisel olarak analog fotoğraf çekmekten hoşlanıyor musun?
Kesinlikle. Dijital çekimin bazı avantajları olabilir- anında çektiğin filmi görme ve arşivleme gibi- ama ben film fotoğrafçılığının zorluluğunu ve farklılığını seviyorum:film gözlerini açar ve istediğiniz nesneye daha çok odaklanmanı sağlar. Ayrıca film basılana kadar süren belirsizliği seviyorum. Çektiğin filmi tab ettirdikten sonra eline alıp, duvara asmak kadar güzel bir şey yok!

Spiner 360 ile çekim yapmaktan zevk aldığını duyduk- bize neden bu makineyi sevdiğin biraz bahsedip, çektiğin bir fotoğrafını bizimle paylaşır mısın?
Spinner fotoğraf makinesini çok seviyorum! – bu makineyle çekim yapmak gerçekten çok eğlenceli! Bu yüzden çekim kısmının en eğlenceli kısmı olduğunu itiraf etmeliyim- ama filmi tab ettirme kısmına da bayılıyorum. 360° fotoğraflar muhteşem ve bir kere bu makineyi kullandın mı bir daha bırakman zor- ayrıca makineni gören herkes bir kere denemek istiyor. O yüzden daha iyi hazırlanıp filmleri stoklamak gerekiyor!

shhquiet tarafından, 2013-11-13 tarihinde ve #haberler #film #analogue #kodak #kodak-alaris #lars-fielder başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler