Kodak T-Max 400: Kolay Basılan İnce Grenli Film

Bu film kendi 400 ISO değerinde harika. İnce grenli, kontrastı abartı olmayan ve yoğunlaştırılmış ışıklı büyültücülerde bile kolayca evdeki karanlık odada basılabiliyor. Okuyun!

Siyah beyaz fotoğrafları çok seviyorum. Aslında tercih ettiğim ve sıkça kullandığım film geniş aralığı ve kolay itilebilir olmasıyla Ilford HP5+ olsa da öteki filmleri denemeyi de seviyorum. Her türlü ışık altında harika olan, ince grenli ve kolay basılan T-Max 400 beni çok hoş bir şekilde şaşırttı.

Buradan Lomo LC-A ile çekilmiş üç fotoğraf görebilirsiniz. Çok iyi bir kontrast ve Ilford Multigrade Glossy RC kağıdı ve 2,5 derece filtresi ile basımda iyi sonuçlar!

Filmin geniş poz aralığı çok kontrastlı bir lensle bu şekilde fotoğraflar çıkarabiliyor, benim Canonet QL17 Gill’deki lensimde olduğu gibi.

400 ISO hızı sokak fotoğrafçılığı için harika! İşte Como’daki karnaval şenliğinde çektiğim bazı pozlar.

İşte Canonet QL 17 rangefinderımla çektiğim dobra bir fotoğraf. “Satılık Bebek Arabası!”

Hoş gri tonları manzara, mimari ve şehir fotoğrafçılığı için ideal ve ince gren her detayı yakalamanızı sağlıyor.

Zorlu ters ışık altında da harika:

İnce gren banyosunda kullanılan Microphen ile çok iyi sonuçlar alınıyor, güzel gri tonları ve Ilfosol 3 ile kontrast. Rodinal ya da R09’u bu ince grenli film için tavsiye etmem (çok fazla gren!). Bu film daha yüksek ISO değerine ittirilmeye uygun değil. Diğer T-grenli filmler gibi (T-max serisi ya da Delta 100 ve 400, Delta 3200 hariç) kendi ISO değerinde daha iyi sonuçlar veriyor!

ARTILAR:

  • harika gri tonları
  • iyi poz aralığı
  • ince gren

EKSİLER:

  • itmeye uygun değil

T-Max 400’ünüzle iyi eğlenceler!

sirio174 tarafından, 2012-05-26 tarihinde ve #donanım #black-and-white #35mm #review #darkroom #fine-grain #kodak #print #ilfosol-3 #requested-post #t-max-400 #siyah-beyaz #microphen #istenen-gonderiler #incegren #karanlik-oda başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler