Zenit 412LS - Akıllı ve Çekici bir Rus SLR İncelemesi

1

Zenit’in sizlere sunduğu, ister fotoğraf makineleri rafınıza ekleyebileceğiniz, ister fotoğraf çantanıza koyabileceğiniz akıllı ve güzel bir makine. Tatlı bir fiyatının da olması bu SLR’ı çok çekici kılıyor.

Krediler: neanderthalis

2010 yılında bir yıldır filmli fotoğraf çekiyordum. Bir Action Sampler’a, Holga 135’e, Diana F+’a ve Canon AE-1’ime sahiptim. Kendimi geliştirmek için yeni bir şey istiyordum ve o zamanlar yeni başlayan takıntım daha bebeklik dönemindeydi. Başka hobilerim yüzünden fotoğrafçılığa harcayacak çok param yoktu. Açık artırma sitelerinde ve sonrasında Lomography’de bir arama yaptım. İstediğim öbür kameralar olan LC-A+ ve Lubitel 166 maddi durumumu biraz aşıyorlardı. Ben de bütçeme uygun, Zenit 412LS isminde bir Rus güzeli buldum.

Birçok nedenden dolayı ilgimi çekmişti. Bunların birincisi manuel olmasıydı. Bir ışık ölçeri vardı, bu da yeni öğrenmeye başlayan biri için yararlı bir özellikti. İkinci olarak da DX kodlaması vardı bu da ışık ölçeri otomatik olarak ayarlamaya yarıyordu. Üçüncüsü ise plastik kaplamasının altında sağlam metal bir gövde vardı.

İlk olarak Fuji 200 ile kullandım.

Krediler: neanderthalis

Işık ölçere güvenmeye başladım. Ayrıca deklanşörün yanında olan filmi geri sarmadan önce serbest bırakma düğmesinin poz sayıcıyı sıfıra döndürdüğünü fark ettim. Yanlışlıkla buna basıp poz sayınızı kaybetmemeniz için biraz kendinizi eğitmeniz gerekiyor.

412LS’in yılbaşında 400cn ile ampul modunda eğlenceli uzun pozlamalar yapmama yardım eden bir kablosu da vardı.

Krediler: neanderthalis

Bu makine siyah beyaz fotoğraflarda da harika. Turuncu bir filtre kullandım ve ışık ölçeri bırakarak karışık ve parlak ışıklarla bir deneme yapmaya karar verdim. Bence deneme iyi geçti.

Krediler: neanderthalis

Bu makinenin bir tripod girişi ve çark şeklinde bir zaman ayarlatıcısı var ve bu kendi fotoğraflarınızı ya da aile portreleriizi çekmek için yeterli. DX kodlaması hassasiyeti 25-3200 iso arasında değişiyor ki bu şu an piyasada olan her türlü 35mm filmi kullanabileceğiniz için büyük bir avantaj.

Lensi oldukça net ve Lomo’nun sunduğu yeni cam lensler ile 412LS makinenizin repertuarını genişletebilirsiniz. Bu fotoğraf makinesini LC-A+ dışında yeteneklerini geliştirmek isteyen ama yine eğlenceli bir Rus makinesi isteyen herkese tavsiye ediyorum. Çok pahalı değil ama oldukça eğlenceli. Bunu almaktan hiç pişman olmadım.

Atlayın ve siz de bir tane alın

Aloha!

neanderthalis tarafından, 2013-03-10 tarihinde ve #donanım #test #review #slr #zenit #dx #rus #inceleme #istenilen-yazilar başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. aesth
    aesth ·

    Merhaba, yanlışlıkla poz sayacını sıfırladım. Nasıl düzeltebilirim.

Daha İlginç Makaleler