Fed 50 – Çok Yönlü 35mm Film Sovyet Fotoğrafçısı

Karanlık Finnish kışı için Diana Mini iyi bir seçenek değil, bu yüzden daha parlak bir şeyler almaya karar verdim. Bütçesi düşük ve bu Sovyet harikası bana istediğim şeymiş gibi göründü.. Peki ya bundan sonrası?

38mm f2.8 lens, 1/30-1/650s deklanşör, otomatik pozlama, flaş yuvası, tripod teli, deklanşör uzatma kablosu ve bulb özelliği. Parlak lensin yanında daha da fazlası var. Neredeyse mükemmel bir kamera. Her yere götürebileceğiniz kadar ufak, ama birazcık ağır (400g’dan fazla). Çoğunlukla metalden yapılmış bu yüzden düşmelere dayanıklı olmalı. Kullanması kolay ve pile gereksinimi yok çünkü sayacı Olympus Trip 35’te olduğu gibi selenyum hücrelerinden yapılmış. Hepsinin ötesinde, siyah boyası ve garip Kiril yazı tipiyle oldukça iyi görünüyor.

Ama hiçbir şey mükemmel değildir, üç tane çekim modu var ve hiçbiri tamamen kontrolün altında değil. İlki otomatik olan, en doğru diyafram ve deklanşör hızı kombinasyonunu veren mod. İkinci seçenek “manual” olan, f2.8-16 aralığında diyafram ayarı seçmene izin veren mod. Diyaframı kendin seçtiğinde, kamera her zaman 1/30s deklanşör hızını kullanıyor. “Manual” modun tüm manasını mahvediyor bir anlamda. Ben zaten otomatik modu kullandım çoğunlukla. Üçüncü mod bulb aslında bu birazcık sinir bozuyor, kamerayı bulb özelliğine ayarladığında, diyaframı f2.8’e sabitliyor. Bu dünyanın sonu değil, ve biliyorum ki küçük diyaframla uzun pozlama yapabileceğim zamanlar da gelecek.

Krediler: jutei

Fotoğraflar mükemmel çıktı. Keşke biraz daha vinyet etkisi olsaydı. Diğer taraftan da bu memnunum, eski selenyum hücreleri hala çalışıyor ve kamera otomatik modda çoğunlukla doğru pozluyor. Belki biraz karanlık pozlama eğiliminde ki bu da düşük ISO ayarıyla düzeltilebilir. Film koymak biraz karmaşık olsa da alıştıktan sonra kolaylaşıyor. Birkaç kusuru var, yine de iyi bir arkadaş!

jutei tarafından, 2013-08-12 tarihinde ve #donanım #review #fed #cell #kamera #fed-50 #rus #siyah #sovyet #celenium başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler