Lomo LC-A+ İncelemesi: Muhteşem Bir Hikaye Anlatıcı

Lomo"nun isim babası olan bu kamera, adeta Lomography’yi tanımlıyor!

Krediler: an_lai_drew

LC -A+'ı üç ay önce kamera koleksiyonuma kattım. O zamandan beri her türlü tatilde onu yanımda götürüyorum. Kompakt ve şık siyah dış görünüşünün yanı sıra çekici kırmızı led işaret ışıkları arkadaşlarımın epeyce ilgisini çekti.

Krediler: an_lai_drew

“YENİ BİR KAMERA DAHA MI?”
“Bu o efsanevi fotoğraf makinesi! LOMO’nun tanımı!”

Bir sürü analog kamera var, peki neden LC-A?

Krediler: an_lai_drew

Sıradan bir fotoğrafı özel bir fotoğrafa dönüştürmesine bayılıyorum. Özelliği 170 derece Fisheye çerçeveleme kadar farklı bir şey değil belki ya da Dianalarınki gibi zarif kare çerçeveleme yapmıyor belki ama onun fotoğrafa basitçe kattığı şey başka; bir çeşit atmosfer, adeta bir HİS.

Güçlü kontrastı ve hafif oval gölgelemesi ile nesnenin ayrıntılarını vurgulamaması imkansız. Bu fotoğraflarda; portrelerdeki insanlar kişilikleriyle birer modele; kır manzaraları film sahnelerine, enstantaneler şaşırtıcı sanatsal parçalara dönüşüyor. Negatif, diapozitif ya da siyah-beyaz film tuvali üzerine ışığı boyayarak sana gizli bir hikaye anlatıyor.

Krediler: an_lai_drew

Kendine has bir ruhu olan bu kamera, lensinden geçenleri beklenmedik şekilde yorumluyor. O, ışıkla oynayarak hikaye anlatan bir hikayeci!

Krediler: an_lai_drew

Bu kameranın, kullanım açısından da oldukça farklı yönleri var. Online dükkanda bulabileceğin bütün aksesuarlarıyla popüler bir şipşak kamera olabilir (hatta MX özelliğini de kullanarak), yada geniş açılı bir canavara dönüşebilir.

Haydi sen de LC-A+’la bir hikaye anlat!

an_lai_drew tarafından, 2013-08-16 tarihinde ve #donanım #review #35-mm #lomo-lc-a #lomo-lca #inceleme #hikayeanlaticiincelemesi başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler