Lomo Lubitel 166+: En İyi Arkadaşım Olmasının 10 Nedeni

Eğer rafında iki fotoğraf makinesinden fazlası varsa sıkıntıdasın demektir. Dışarı çıkarken hangisini yanına alacağına karar verme sıkıntısından bahsediyorum. Büyük ihtimalle bütün fotoğraf makinelerim Lomo Lubitel 166+’ı biraz kıskanıyordur. Ama o sahip olduğum en iyi orta format dostum olduğunu çoktan kanıtladı.

Bu incelemede teknik detayları ve bu hoş fotoğraf makinesi hakkında websitesinde okuyabileceğin o şeyleri anlatmayacağım. Bunun yerine onu sevmemin 10 nedenini ve onu neden başka bir fotoğraf makinesi ile değişemeyeceğimi anlatacağım.

1. Keskin görüntüler ve harika fotoğraflar
Lubitel 166+ her zaman inanılmaz keskinlikte fotoğraflar çekmeni sağlayan kaliteli bir lense sahip, sadece doğru uzaklığı tahmin etmek için biraz pratiğe ihtiyacın var.

2. Orta format
Söyle bana, orta formatı kim sevmez?

3. Kalçadan çek
Lubi ile fotoğraf çekmek çok farklı fakat makinenin görünümü gibi seksi ve dikkat çekici.

Krediler: erikagrendel

4. Görünüm
Lubi’yi boynuma asarak ilk dışarı çıkışımda yanımdan geçen herkes bana bakıyordu. Tamam, bana değil karnıma, Lubitel’e doğru. Herkesin seninle konuşmak ve makinen hakkında soru sormak isteyeceği klasik güzel bir tasarımı var.

5. Başka formatlar seçebilme
Sadece kare formatta çekmek zorunda değilsin (her ne kadar benim en sevdiğim format olsa da). Makinene 35mm film takabilir ya da sonsuz panoramalar çekebilirsin.

6. Geri sarma
Geri sarma fonksiyonu oldukça pratik. Bir kareyi çekmeyi unutabilirsin ya da geri dönmek ve çoklu pozlama yapmak isteyebilirsin. Ayrıca bu özellik film değiş-tokuşları için ideal.

7. Çoklu pozlamalar
Çoklu pozlamalar 120 filmlere daha çok fotoğraf çekmek, deneyim kazanmak, eğlenmek ve diğer Lomograficilerle küçük ya da büyük projeler yapmak için mükemmel bir yol.

mephisto19 ile çoklu pozlamalar

8. Flaş
Lomo Lubitel 166+ sahip olduğum tüm flaşlarla mükemmel çalışıyor. Bu yüzden parti fotoğraflarının ya da gece az ışıkta çekilmiş fotoğrafların karanlık çıkmasından korkmana gerek yok.

9. Otoportreler veya az ışıkta çekilen fotoğraflar
Paketle gelen kablo ile gece ya da az ışıklı ortamlarda Bulb modunda makineyi sarsmadan ortamın masalsı güzelliğini yakalayabilirsin.

10. AŞK
10. neden hakkında daha fazla şey söylememe gerek var mı? Açıkçası bu fotoğraf makinesini ilk gördüğüm gün ona aşık olmuştum.

Krediler: erikagrendel

erikagrendel tarafından, 2013-09-03 tarihinde ve #donanım #travel #medium-format #review #lubitel #walk #lens #photo #photography #120mm #lomo #lomography #hip #reason #companion #sharp-picture başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler