Lomography X-Pro 200: Çapraz Banyo Rüyası

Lomography X-Pro 200, harika renkleri ile çapraz banyo için muteşem bir film. Orta format ya da 35mm, hangi fotoğraf makinesinde kullanırsan kullan, renkleri seni hayal kırıklığına uğratmayacak.

Bahsettiğim gibi, bende bu filmin hem 35mm hem de orta formatı var. Ve bu film, iki formatta da çapraz banyo için en sevdiğim filmlerden biri. Her zaman bulamadığım için, onu idareli kullanmaya çalışıyorum. Benim için yaptığı, renkleri karıştırmak! Yoğun kırmızı ve turuncu tonları, onların yeşil bir dokunuşla karışması ve bu filmle her zaman gelen masmavi gökyüzü tonları..

Kasvetli havalarda bile fantastik tonlar yakalayabilirsin. Ama en iyi sonuçları güneşli günlerde verdiğini keşfettim.

Belair fotoğraf makinem ile yanlış ISO ayarı yapmama rağmen göz kamaştırıcı renkler elde ettim – belki de bu kadar güzel olmalarının sebebi buydu? Filmi 100 ISO ayarında pozladım:

Krediler: pearlgirl77
Lubitel ile çekim yaparken bir ışık ölçer kullandım. Böylece pozlamalar tam ayarında oldu:
Krediler: pearlgirl77
Diana F+ Zebra'm ve Diana Glass Lens ile negatiflerimi biraz fazla pozladığımı fark ettim. Buna rağmen, film gayet iyi sonuç verdi. Güçlü ve bazen de loş fotoğraflar ortaya çıkardı.
Krediler: pearlgirl77

Bir de SLR fotoğraf makinelerim ile çektiğim fotoğraflar var. Favorilerim Zenitar 16mm Fisheye ile çektiklerim.

Krediler: pearlgirl77

Tüm fotoğraflarda gördüğün gibi Lomography X-Pro 200 filmi çapraz banyoladığında görkemli renkler elde edeceksin. Yukarıdaki fotoğrafların normal filmler ile nasıl görüneceğini söyleyemem, çünkü ben her zaman pozitif (dia) film kullanıyorum!

Daha önce bu filmi kullanmadıysan, mutlaka bir tane edinmelisin!

Pearlgirl

Yeni Lomography X-Pro 200 orjinal Agfa RSX 200 emülsiyonu ile üretilmiştir. Eğer fotoğraflarında yüksek kontrast ve doygunluk arıyorsan bu film tam sana göre. Lomography filmlerinin tamamını buradan inceleyebilirsin.

pearlgirl77 tarafından, 2014-04-02 tarihinde ve #donanım #review #dia #lomography #200 #x-pro #capraz #capraz-banyo #inceleme başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler