Sprocket Rocket: panorama dünyasına ekonomik giriş yolu

O parlak, hafif ve çok çaba harcamana gerek kalmadan inanılmaz sonuçlar verir!

Dürüst olmam gerekirse, Sprocket Rocket panorama için ilk tercihim değildi ama şimdi benim için değerinin arttığını söylemeliyim. Daha çok kullandıkça, sonuçları ile daha da mutlu oluyorum.

Lomography’nin diğer fotoğraf makineleri gibi, bu fotoğraf makinesinin de kullanımı çok kolay. Bu yüzden analog fotoğraf çekmeye başlamak isteyen herkes için harika bir hediye. Büyük bir farklılık yaratmak için birkaç küçük şeye özen göstermen yeterli.

Aklında tutman gereken ilk şey çekim modları olan normal (N) ve uzun pozlama (B). Normal modunda çektiğin fotoğraflar saniyenin 1/100’ü hızında, uzun pozlama modunda ise sen deklanşöre basılı tuttuğun sürece aynan açık kalır. Dolayısıyla uzun pozlamalar ve gece çekimleri için çok kullanışlı. Ancak şunu aklında tutmalısın, B modunu güneşli bir günde kullanmak istemezsin ;)

Basitçe yapabileceğin sadece iki diyafram ayarı var; bulutlu f11 ve güneşli f16

Netlemek de, sen ve filme kaydetmek istediğin şey arasındaki mesafeyi hesaplamak kadar kolay. 0.6m’den 1 m’ye ve 1m’den sonsuza kadar olan bu mesafeleri lensin ucunda bulacaksın.

Sprocket Rocket aynı zamanda her standart flaşı kullanabileceğin hot shoe girişi ve tripod bağlantısı ile geliyor. Online Dükkan'da aksesuarlarını bulabilirsin.

Unutma ki bu fotoğraf makinesi tamamen mekanik ve bu demek oluyor ki filmi senin sarman ve (ya da yapma, eğer çoklu pozlamalar yapmak istiyorsan, filmi sarmadan tekrar çekmen yeterli) geri sararken geri sarma tekerleğini çevirmen gerekiyor. Film sararken, beyaz noktayı ve sayacı rehber alman yeterli.

Bu fotoğraf makinesi 35mm film kullanıyor ve arka kapağının kilidini açmak ve kapağı çıkartmak çok kolay. Aynı zamanda sprocket deliklerini sevmeme ve normal bir panorama çekmek isteme ihtimaline karşı, delikleri gizleyebileceğin küçük bir maske ile geliyor, ama yapma! but come on! Ona bu yüzden *Sprocket Rocket* deniliyor!

Bazı fotoğraflarıma LomoEv'imden göz atabilirsin.

Krediler: guanatos

Sprocket Rocket film şeridine adanmış ilk panoramik fotoğraf makinesi. İkili çevirme butonu sayesinde çoklu pozlamayı kolaylaştıran bu fotoğraf makinesi ile panaromik fotoğraflarda sınır tanımayacaksın. Online Dükkan'da yer alan Sprocket Rocket'a bir göz at!

guanatos tarafından, 2014-05-01 tarihinde ve #donanım #35mm #review #panorama #sproket-rocket #inceleme #genis-aci başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler