Diana F+ Instant Fotoğraf Makinesi: Instant ile Harika Fotoğraflar

Lomography, Lomo’instant’ın Aralık ayında teslimatı yapılacağını açıkladı fakat eğer değiştirilebilinir lens sistemli lomografik bir şipşak fotoğraf makinesi kullanmak istiyorsan, Diana F+ Instant Fotoğraf Makinesini kesinlikle denemelisin!

Diana F+, harika fotoğraflar çeken güzel ve çok yönlü bir fotoğraf makinesi ama şipşak bir fotoğraf makinesi olarak sınırları biraz daha genişletiyor.

Diana F+ Instant Fotoğraf Makinesi Diana aşıklarının sevdiği her şeye sahip. Karakteristik, yumuşak odaklı, canlı fotoğraflar elde etmeni sağlayan kız kardeşinden farklı olarak, sadece orta format film ile değil, Fujifilm tarafından üretilen Instax Mini instant filmler ile de çalışıyor. Diana Instant Fotoğraf Makinesi, Diana Instant Back+ ile birlikte geliyor (ama Diana F+ ile beraber ayrı ayrı bir şekilde de alabilirsin.) 1 paket Fuji Instax Mini film ile anında 10 tane fotoğraf çekme hakkına sahipsin!

Diana F+ Instant fotoğraf makinesi değiştirilebilir 55mm geniş açılı lense sahip. Yakın çekimler ve portreler için yakın çekim lenslerini kullanabilirsin. İstersen lensini tamamen çıkarıp, şipşak filmin ile muhteşem pinhole fotoğraflar çekebilirsin.

Krediler: dopa

Tripod girişi ve fotoğraf makinesinin Bulb modu ile kolayca uzun pozlamalar yapabilirsin. Bunun yanında Diana F+ Instant Fotoğraf Makinesi 1/60 enstantane hızına sahip. Aynı zamanda 3 tane perde aralığına sahip : f/22 güneşli, f/16 parçalı bulutlu, f/11 bulutlu ama Instant Back’i kullanırken bu ayarlar yeterince uygulanabilir değil. Instax Mini 800 ISO’ya sahip. Instant Back ile kullanılan dahili lensin biraz ışığa ihtiyacı olabilir, ama yine de 400 ISO’luk bir film kullanmak gerekli. Diana F+ 200 ISO’luk standart film için tasarlanmıştır bu demek oluyor ki fotoğraf çekerken diyaframı normalden bir stop daha aza ayarlaman gerekiyor. Güneşli günlerde, iç mekanlarda fazla pozlama şansın var, bu nedenle Diana Flash+ veya başka bir flash kullanırken dikkatli olmalısın.

Fotoğrafı çektikten sonra, Instant Back’in arkasındaki butona bas, böylece fotoğrafın çıkacak ve süreç başlayacak. Film çıkartma ve denklanşör butonu birbirlerine bağlı değil. Böylece çoklu pozlamalar yapabilirsin. Instant Back+ pilleri biraz pahalı oldukları için sadece fotoğrafları çıkartırken açmayı unutma.

Ve her zaman lens kılıfını, fotoğraf çekerken çıkartmayı unutma!

Krediler: dopa

Eğer film ile fotoğraf çekmek istiyorsan, sadece sete dahil olan Diana F+ Standard Back’i tak; böylece rahat bir şekilde “Diana F+’nı”http://shop.lomography.com/tr/cameras/diana-f-family filmin ile kullanabilirsin. Tabi ki Diana için üretilmiş tüm aksesuar ve eklentileri de kullanabilirsin.

Krediler: dopa

Eğer zaten bir Diana F+'ya sahipsen, 55mm geniş açı ve close-up lens, Diana Instant Back+, Diana Flash+ ve Diana aksesuarlarından oluşan seti alabilirsin. Online Dükkan'a bakmayı unutma!

dopa tarafından, 2014-09-18 tarihinde ve #donanım #review #instax #mini #fuji #diana-instant #inceleme başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler