Sonunda, Kendi Petzval Lensim!

Bu yıl Nisan ayında, Petzval Lensi test etme ve Alman fotoğraf forumu Kwerfeldein için bir inceleme yazma şansı elde ettim. Bu lens beni en başından, Kickstarter projesi açıklandığı andan itibaren heyecanlandırmıştı. Lensi test etmem gerektiğinde, kendim için de bir tane isteyeceğimden korktum! Evet, işte olanlar; bir yıl sonra, sonunda kendi Petzval lensimi satın aldım.

Petzval Raporum 30 Ağuston 2014 tarihinde Kwerfeldein'de yayınlandı. Ayrıca geçenlerde, bu konuyla ilgili Lomography.com’da da bir yazı yazdım: Kwerfeldein Dergisi için Petzval Raporum.

Krediler: pearlgirl77

Petzval bana unutamayacağım bir izlenim bıraktı. Bu benzersiz lens beni büyüledi ve şuna karar verdim: Bİ TANE SATIN ALMAK İÇİN PARA BİRİKTİRMELİYİM! Ben de başka bir lensimi sattım, arkadaşlarım ve Lomograficilerden destek aldım! Hepsine çok teşekkür ederim, artık tamamen bana ait bir Petzval Lens’im var – ve her zaman benim olacak!

Krediler: pearlgirl77

Yazdığım diğer bir makale olan Petzval Lens ile İlk İzlenimlerim'i de okuyabilirsin. Bu lens olmadan geçirdiğim birkaç ay sonunda, kendiminkine sahip olduğumda, 3 günde 4 rulo film bitirdim! Bokehler beni büyüledi! Tipik döngüsel Petzval bokehi elde edeceğin bir arka planın olmasa bile, hoş bir bulanık arka plan elde edeceksin. İlk denemelerimden sonra, karar verdim ki konuyu mutlaka merkeze, yani keskin olan yere yerleştirmen gerekiyor.

Krediler: pearlgirl77

Bu noktaya kadar, üç portre çekimi yaptım ve hala, tam anlamıyla Petzval döngüsünü vurgulayabileceğim bir sonrakini planlıyorum. Lens, nötr arka planlı iç ortamlarda da gayet başarılı.

Krediler: pearlgirl77

Bu lensin güzelliğini ve mevsimleri fotoğraflamak için doğa yürüyüşü yapmaktan çok keyif alıyorum. Petzval Lens yakın-çekim lensleri ile kullanıldığında, bunun için mükemmel!

Krediler: pearlgirl77

Bunun dışında, bazı sokak fotoğrafları da çektim. Sokak fotoğrafçılığı konusunda, aslında daha geniş açılı lensler favorim, ancak Petzval’e bir şans vermek istedim. Sonuçlar beni çok memnun etti. 85 mm, sana tamamen farklı bir şehir perspektifi veriyor.

Krediler: pearlgirl77

Aynı zamanda, kendi Petzval Lensim ile çektiğim ilk film hakkında da bir yazı yazdım: Banyodan Taze Çıktı: Yeni Petzval Lens ile İlk Filmim. Beni takip ederseniz, gelecekte tonlarca Petzval fotoğrafı göreceksiniz. Belki hakkında, birazcık daha yazı yazabilirim, tabii birkaç rulo daha çektikten sonra!

Pearlgirl,

Sen de kendi Petzval Lensine sahip olmak istiyorsan, hemen Online Dükkan’ı ziyaret et!

pearlgirl77 tarafından, 2014-11-24 tarihinde ve #donanım #test #review #lomography #bericht #petzval #petzval-objektiv #zenit-lens başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler