Yeni Başlayanlar İçin La Sardina - Çevirmeyi Unutma!

1

Bu La Sardina sahipleri için kısa, basit ve gerekli bir ipucu yazısı. Özellikle fotoğraf makinelerini alıp bu yeni 35mmlik çıtırla fotoğraf çekmeye kalkınca flaşının senkronunu tutturamayanlar için çok gerekli. Peki, neden acaba? Muhtemelen lensin üzerindeki “Sadece bu yazıyı görebiliyorsanız fotoğraf çekin” yazısını görene kadar çevirmedikleri içindir. Unutmayın, lensi o sihirli “klik” sesini duyana kadar çevirin – sesi duyunca artık içiniz rahat olabilir. Deklanşöre basınca flaşınız fotoğraf makinenizle senkronize olacaktır. Adım adım rehberimizi okumak için yazının devamında görüşürüz.

  1. Lensinizin üzerindeki “Sadece bu yazıyı görebiliyorsanız fotoğraf çekin” yazısının görünebildiğinden emin olana kadar çekin. Eğer çekmezseniz örtücünüz kilitli olarak kalacaktır.
  2. Lensi çekmeye-Hazır pozisyonundayken kilitleyin. Bunu yapabilmeniz için lensi çektikten sonra “klik” sesini duyana kadar çevirmeniz gerekiyor. "Klik sesini duyduktan sonra fotoğraf makinenize takılı olan flaş senkronize olmuştur.
  3. Test etmek için film yokken arka tarafı açın. Fakat dikkatli olun, sağa doğru çevirin ve çok zorlamayın.
  4. Örtücüyü uzun süre açık tutabilmek için (ön taraftaki) “B” moduna geçmeniz gerekiyor.

La Sardina hakkında daha çok bilgi için tıklayın.

Yeni La Sardina serisiyle denizlere açılmaya hazır olun. Bu 35mm fotoğraf makinesi geniş açılı lensi, çoklu çekim özelliği ve geri sarma kouyla ihtiyacınız olan eğlence için gereken her şeyi içeriyor. Kendi La Sardina fotoğraf makinenizi almak için tıklayın!

tomas_bates tarafından, 2012-02-19 tarihinde ve #donanım #dersler #tipster #problem #la-sardina #tiyo #ipucu #senkron #diyafram #cek #cevir başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. irem_o
    irem_o ·

    Merhaba, dün siparişini verdiğim sardalya kutum bugün elimdeydi:) Tek sorunum şu ki lens halihazırda açık pozisyonda ve ben onu kapatamıyorum.

Daha İlginç Makaleler