110 Filmimi Nerede Yıkatırım?

110 mücevherlerini bir an önce yıkatıp LomoEvine yükleyerek herkesin seni kıskanmasını mı istiyorsun? Emin ol, dağlara tırmanıp, nehirleri aşıp, timsahlarla savaşmana gerek yok. Fotoğraf Lab’ına gitmen yeterli.

Fotoğraf Stüdyosunda Banyo

Evet, doğru gördün, bu kadar kolay. Pek çok fotoğraf stüdyosu (lab), market ve mağaza 35mm filmi oluğu gibi, 110 format filmi de yıkayabilir. Emin ol, filmi ilk götürdüğünde sana şaşkınlıkla bakacaklar ama merak etme, herşey yolunda gidecek. Çok düşük bir ihtimal ama, eğer labın 110 formatı yıkayamıyorsa, kesinlikle sana bunu yapabilen yeni bir yer önereceklerdir.

LomoLab’de Banyo

Tabiki her zaman Online Lomolab'deki posta sipariş hizmetimizden faydalanabilirsin, ya da filmlerini eski üsulde olduğu gibi Lomography Gallery Store'lara getirebilirsin. Tüm LomoLab’ler 110 film banyo etmek için gerekli ekipmana sahiptir! LomoLab ile film banyosunun detayları için burayı oku.

Kendi Banyonu Kendin Yap

110 filmlerini yıkatmak göz açıp kapamak kadar kolay, ama filmlerini kendin yıkamak istiyorsan, bunun için bir kaç yol mevcut. İlk yöntem için Jobo 1502 makara ya da Yankee Clipper II Geliştirici Tank’ına ihtiyacın var. İkiside bu işe yeni başlayanların kolay kullanacağı ürünler ve hali hazırda elinde bunlardan biri varsa, 35mm filmi yıkar gibi 110 formatı da yıkayabilirsin. Ve bunu tabiki biliyordun!

Alternatif olarak, bunlardan birine sahip değilsen, 35mm makarayı da değiştirerek kullanabilirsin. 35mm makaralar ucuz ve kolay bulunur. Neredeyse hepsi yumuşak plastikten üretilir ve kesip zımparalamak çok kolaydır. Sadece 110 formata göre kesmen gerekiyor (filmin genişliği tam olarak 16mm’dir.). Bu yöntemin en büyük artısı, daha az kimyasal kullanmak, çünkü tank daha küçük. Hadi dene ve sonuçları bizimle paylaş!

Bize Ulaş:
Eğer 110 film banyosu ile ilgili soruların varsa, bizimle iletişime geç. Severek yardımcı oluruz!

Küçük film formatını sevmek için 110 nedenin var, birini seç ve çekmeye başla!

webo29 tarafından, 2012-05-16 tarihinde ve #donanım #dersler #tipster #110-filmimi-nerede-yikatirim #film-banyosu başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler