Monochrome Çılgınlığı: Bir Profesyonelden Tüyolar

Bu hafta başarılı bir düğün fotoğrafçısı olan ve dijitale geçmenin pişmanlığını yaşayan Martyn Boyce ile konuştum. Burada muhteşem siyah-beyaz analog fotoğrafları için tüyolarını paylaşıyor.

Martin benim hayatta olduğumdan daha uzun bir süredir düğün fotoğrafçısı.

Tabii ben de dahil pek çok kişi fotoğrafçı olmak için tek ihtiyacınız olanın bir makine ve her şeyi küçük parlak kağıtlar üzerine belgelemek için çılgınca bir istek olduğunu söyleyecektir. Ama eğer öyle olsaydı Martin şimdi olduğundan çok daha uzun süredir fotoğrafçı olacaktı ve bu da hava atmak olurdu.

Peki bir düğün fotoğrafçısı en çarpıcı ve güzel fotoğrafçılık formu olan siyah-beyaz çekimler hakkında ne diyor?

Öncelikle renk değil kontrast arayın.*

“Bu biraz bariz olabilir ama kontrast siyah beyaz bir fotoğrafa dramatik bir çekim yapanıza fırsat verir. Gölgeler, bulut şekilleri hatta renklerde belli değişimler siyah beyazınızı parlatacaktır. Bu da manzaralar için harika bir tüyo, renksiz çekime bir görkem katacaktır.”

Krediler: vicuna

Detayları arayın.

“Siyah beyaz yakın çekimlerde ya da portrelerde yüksek kontrast sayesinde detayları çok iyi yakalar. Bir yüzdeki veya elbisedeki küçük ayrıntıları güzel gösterir, renklilerde is bu ayrıntılar kaybolabilir.”

Krediler: intrepida

Deneyin.

“Eğer ilk kez siyah-beyaz film çekecekseniz filmin ışığa daha farklı tepki vereceğini ve her zaman deneme filmi kullanmaya değer olduğunu hatırlayın. Farklı ışıklar ve farklı özneler kullanarak filminizin nelere ihtiyacı olduğunu ve potansiyelini nasıl geliştirebileceğinizi anlarsınız.”

Krediler: raejk14

Film hızı önemlidir.

Karanlık ortamlar için 800ISO film harikadır ama büyük olasılıkla resimleriniz grenli çıkacaktır, özellikle uzun pozlamalarda. 100 veya 200 iso ile deneyip perdeyi biraz daha uzun açık tutarak harika kontrastlı pürüzsüz bir fotoğraf elde edebilirsiniz."

Krediler: icuresick

Son olarak, uyum sağlayın!

“Filmi banyo ederken (eğer yeterince cesursanız) yeterince dramatik olmayan fotoğraflardaki kontrastı artırabilirsiniz. Siyah-beyaz fotoğraflara özgü olan küçük ayrıntıları unutmadığınıza emin olun.

Krediler: imgrossorg

Biliyorum çoğu Lomografici’ler de söz veriyor – siyah beyazı daha çok kullanmaya niyetliyim. Diana'm için alabileceğim bir sürü muhteşem film var ve and Orca 110 Black and White ile 110 filmin zafer dolu dönüşü ile seçenekler sınırsız.

Elegan ve nostaljik görünüş mü istiyorsunuz? Siyah beyaz filmlerle resimlerinize zamansızlık katın. Bu klasik görünüş için, siyah beyaz filmlerimize bakın.

raejk14 tarafından, 2012-07-11 tarihinde ve #donanım #dersler #film #black-and-white #tips #contrast #lighting #tipster #detail #lomography #portraits #kontrast #expert #siyah-beyaz #uzman #isik başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler