Işıkla Boyama ile İkili Pozlama

Bu yazı fotoğrafçılıktaki en eğlenceli iki şeyi birleştiren bir ipucu yazısı: Işıkla Boyama ve Çifte Pozlama.

Krediler: saidseni

İlk ışık boyama yaptığımda, bir parça bağımlısı oldum. Işık boyamayla yapabileceğim havalı şeyler düşünürken bulduğum bir kaç fikirden biri bu. İhtiyacın olan en önemli şey, perdeyi istediğin kadar açık tutmana ve çoklu pozlama yapmana izin veren bir makine. Ben Lubitel 1’imi kullandım.

Ayrıca yazmak/çizmek için bir fenere ve kamerayı sabit tutmak için bir tripoda ihtiyacın olacak. Benim Lubitel’e uygun tripodum yoktu ben de etraftaki sabit nesneleri kullandım.. Faydalı olsa da, o kadar gerekli olmayan kablo tutamacı kullandım.

Krediler: saidseni

Işıkla boyama etkileyici bulduğum ve yapması kolay olan bir şey. Işıksız ve karanlık bir mekanda olmalısın, makineyi uzun pozlamaya alıp, deklanşöre bastıktan sonra elinde fenerle kadraja girmelisin. Feneri aç ve bir kalemmiş gibi kullan – istediğin şeyi yaz veya çiz ve bunu geriye doğru yapmayı unutma!

Krediler: saidseni

Işıkla boyama yaparken, makinenin önünde durmalısın. Ama ya duramayacağın bir yerde yapmak istiyorsan, mesela, gökyüzü? İkili pozlaman gerekecek. Verandamdaki geceyle, bazı çizim ve yazılarımı ikili pozlamak aklıma geldi. Manzarayı bir süre pozladım ve üzerine ikinci pozlamamı zaten kırmızı lazeri de olan fenerimi kullanarak ışıkla boyamayla yaptım.

Krediler: saidseni

Daha çok çalışmam lazım, ancak keşfedilecek çok şey olduğuna inanıyorum! Gün ışığı pozlamasıyla üst üste nasıl olur diye merak ediyorum… aranızdan kimse böyle bir şey denedi mi?

saidseni tarafından, 2013-03-23 tarihinde ve #donanım #dersler #lubitel #tipster #sanat #ipucu #gece #isik #fener #ikili-pozlama #isik-boyama başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler